Ο Γ. Πασχαλίδης στο Κέντρο Υγείας  Ελευθερούπολης

Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, συναντήθηκε με τη Διευθύντρια, τους Γιατρούς και το Νοσηλευτικό Προσωπικό και ενημερώθηκε για τη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Όπως και στη περίπτωση του ΚΥ Πρίνου, είναι έκδηλο πως και το ΚΥ Ελευθερούπολης ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου με μόνο εφόδιο το φιλότιμο των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού. Ενδεικτικό είναι ότι εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει έλλειψη παιδιάτρου, καθώς ο μέχρι πρότινος τελών χρέη παιδιάτρου έχει μετακινηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και εκτελεί καθήκοντα Αν. Διευθυντή. Παράλληλα και παρά την υιοθέτηση του θεσμού του Οικογενειακού Γιατρού από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές (ηλεκτρονική πλατφόρμα) και οδηγίες (συμπλήρωσης των αιτήσεων) λόγω επιπολαιότητας/προχειρότητας, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη ή και δηλώσεις άνω του ενός Οικογενειακών Γιατρών. Βέβαια, ακόμα και σε περίπτωση που τα ως άνω είχαν ρυθμιστεί, οι οικογένειες με παιδιά κάτω των 14 χρονών που διαβιούν στη περιοχή του Παγγαίου δεν θα μπορούσαν να δηλώσουν Οικογενειακό Γιατρό, γιατί πολύ απλά υπάρχει έλλειψη παιδιάτρου στο ΚΥ Ελευθερούπολης.

Επιπλέον, το εδώ και τρία χρόνια πάγιο πρόβλημα της έλλειψης πληρωμάτων ασθενοφόρου παραμένει. Αποτέλεσμα τούτου είναι να υφίσταται μόλις μία βάρδια στο ΚΥ Ελευθερούπολης, ενώ οι υπόλοιπες καλύπτονται χάρις στις προσπάθειες των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Συν τοις άλλοις, σε περίπτωση που χρειαστεί Ιατρός να συνοδέψει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι Ιατροί επιλέγουν είτε να μισθώσουν ΤΑΞΙ είτε να μη συνοδέψουν, καθώς η υπηρεσία καλύπτει έξοδα μετακίνησης μόνο μέσω λεωφορείων ΚΤΕΛ (αν επιλέξουν το τελευταίο είναι πασιφανές ότι δεν θα μπορούν να επιστρέψουν και να συνεχίσουν την εφημερία τους). Επίσης, χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι πως τα έξοδα μετακίνησης Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού του ΚΥ Ελευθερούπολης στη Θάσο έχουν να καταβληθούν από το 2016.

Επιπροσθέτως, παρά την προκήρυξη 2 θέσεων Ιατρών και 2 θέσεων Νοσηλευτών εδώ και δύο χρόνια, το πολυϊατρείο στη παραλία Οφρυνίου συνεχίζει να μη λειτουργεί. Οι θέσεις αυτές αφαιρέθηκαν από το Οργανόγραμμα του ΚΥ Ελευθερούπολης, ενώ η διαδικασία για τη πλήρωση τους έχει διακοπεί. Βάσει πρόσφατης απόφασης, το πολυϊατρείο θα λειτουργεί καθημερινά για 2 μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο) και θα στελεχωθεί με Ιατρό και Νοσηλεύτρια για 3 ημέρες από το ΚΥ Ελευθερούπολης, 1 ημέρα από το ΚΥ Ν. Ζίχνης και 1 ημέρα από το ΚΥ Ροδολίβους. Με δεδομένο ότι ο Δήμος Παγγαίου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αίτημα διευκόλυνσης της μετακίνησης της Νοσηλεύτριας του ΚΥ Ελευθερούπολης, ο π. Βουλευτής ήρθε σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας κ. Πανταζή Κωνσταντίνο, παρουσία μελών του Δ.Σ., και θα υπάρξει δωρεάν καθημερινή (με επιστροφή) μετακίνηση της Νοσηλεύτριας. Σε αυτό σημείο, ο π. Βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο του, για την ευαισθησία και τη διάθεση να βοηθήσει στη καλυτέρευση των συνθηκών που επικρατούν σε έναν από τους πιο ζωτικούς πυλώνες της καθημερινότητας των πολιτών, δηλαδή αυτόν της Υγείας.

Τέλος, το εικονιζόμενο πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο δωρεά του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, στην οποία ο π. Βουλευτής είχε παίξει καθοριστικό μεσολαβητικό ρόλο,  βρίσκεται στο ΚΥ Ελευθερούπολης ανενεργό. Ο π. Βουλευτής πρότεινε να μεταφερθεί στο πολυϊατρείο Παραλίας Οφρυνίου και να εξυπηρετεί την εκεί περιοχή, καθώς και τυχόν τροχαία ατυχήματα στους γειτνιάζοντες δρόμους, όπως ο παραλιακός δρόμος και η Εγνατία Οδός.

Ο π. Βουλευτής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Ελευθερούπολης για το έργο που επιτελεί. Επίσης, δεσμεύεται να ενεργήσει κατά το μέτρο του δυνατού, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.