Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Καβάλας, Παναγιώτης Αρσονιάδης, χαρακτηρίζει τραγελαφική  στην περιπέτεια της σύλληψής του για την υπόθεση του ΤΑΡ

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Καβάλας κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης από την τροπή που έλαβε η υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ μετά τις συλλήψεις των 8 ατόμων και μεταξύ αυτών και του ίδιου και την προσαγωγή τους στην Δικαιοσύνη. Παράλληλα δεν έκρυψε την δυσφορία του για τον τρόπο που συνελήφθησαν αλλά και κρατήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Για την περιπέτεια που πέρασε αυτός και οι επτά συμπολίτες του είπε ότι «είναι τραγελαφικό –το σημείωσα και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης- να προσπαθούν από το πουθενά να κατασκευάσουν κάποιοι κάποιες κατηγορίες εναντίον μας και να έχουν μοναδικό σκοπό να πάψει να ισχύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των Ελλήνων για τη διαμαρτυρία. Είναι προφανές ότι όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία στις δικαστικές αίθουσες, η αθωότητα και των 8 που περάσαμε αυτήν την ταλαιπωρία θα επικυρωθεί. Είναι βέβαιο ότι, η κοινωνία το απόδειξε εξάλλου, ότι θα σταθεί στο πλευρό των 8 ανθρώπων και φυσικά μπορώ να πω με πάσα βεβαιότητα και σε συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, ότι σύσσωμη η κοινωνία της Καβάλας έχει δώσει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγωγός θα περάσει μόνο επάνω από τα βουνά. Κι επειδή χθες (σ.σ. προχθές) έγιναν πολλές διατυπώσεις επί του θέματος, ίσως αξίζει να γίνει μια αναφορά ότι τελικά –όχι- δεν θα περάσει πάνω από τα βουνά, θα περάσει πάνω από τους λόφους. Γιατί μιλάμε για λοφάκι κι αυτό έχει τη σημασία του. Μ’ αυτά τα δεδομένα εμείς συνεχίζουμε τις δράσεις μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας εξάλλου προς αυτήν την κατεύθυνση, ομόφωνα -και είναι κι αυτό σημαδιακό- αποφάσισε να είναι μπροστάρης. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στον αγώνα στον οποίο φυσικά καλούμε και όλους τους πολίτες της Καβάλας, για να αλλάξει η όδευση, να φύγει από τον κάμπο Ζυγού- Κρυονερίου- Φιλίππων και φυσικά να φύγει από τα τενάγη Φιλίππων. Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος, η διαδικασία και η ταλαιπωρία των 8 δεν μας έχει πτοήσει, μας έχει κάνει ακόμη πιο πεισματάρηδες στο να συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας. Ήμουν ο πρώτος επάνω σ’ εκείνο το λόφο που σημειώθηκαν αυτά που σημειώθηκαν. Δεν έγινε το παραμικρό απ’ όσα μας καταγγέλλουν και προσπαθούν να κατασκευάσουν σε βάρος μας.

Εάν εμείς απειλούσαμε ή ασκούσαμε παράνομη βία, ποιος θα το πει και δεν θα γελάσει. Εμείς οι 8 και μέσα στους 8 οι δύο να είναι απεργοί πείνας. Κι αυτοί οι 8 να έχουμε φτάσει στο σημείο όχι την ίδια ώρα αλλά σε διαφορετικές. Πρώτος εγώ και να ακολουθούνε κάποιοι με τα πόδια και κάποιοι να έρχονται αργότερα. Η δικαιοσύνη νομίζω ότι θα πράξει όπως οφείλει και εγώ έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σ’ αυτήν. Η αθώωσή μας νομίζω ότι θα είναι βέβαιη. Εδώ υπάρχουν, βέβαια, νομικά ζητήματα που έχουν επιληφθεί οι συνήγοροί μας και προς αυτήν την κατεύθυνση το οτιδήποτε ακολουθήσει θα είναι σε συνεργασία με αυτούς».

ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΔΟΝΙΑ

Για το γεγονός ότι τους έβγαλαν τα κορδόνια και τις ζώνες στην Αστυνομική Διεύθυνση καβάλας τόνισε ότι «Δεν είχαμε κορδόνια στα παπούτσια, δεν είχαμε ζώνες. Ο Ιταλός ακτιβιστής κρατούσε το παντελόνι του για να μην του πέσει. Οι συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν σε όλη αυτή τη διαδικασία, το να φυλάνε οι αστυνομικοί τους «εγκληματίες πολέμου» δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτήν τη διαδικασία. Εδώ το θέμα έχει δύο οπτικές κι αυτές πρέπει να τις καυτηριάσουμε. Το ένα έχει να κάνει με την εργασία των αστυνομικών και το άλλο με τις εντολές που παίρνουν. Εμείς, σε καμία των περιπτώσεων, δεν έχουμε να πούμε το παραμικρό για την εργασία των αστυνομικών. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διαδικασία ήταν άψογοι προς εμάς, αντιλαμβανόμενοι κι αυτοί την αδικία –εγώ αυτό εισέπραξα από αυτούς. Προσπάθησαν να συμπεριφερθούν όσο πιο πολιτισμένα γίνεται και προς αυτήν την κατεύθυνση θα ήθελα να τους δώσω συγχαρητήρια. Αλλά οι εντολές –και εύχομαι αυτό να μην ξανασυμβεί- που έχουν λάβει, είναι κατακριτέες. Δεν ξέρω ποιος είχε τη δύναμη να τους δώσει την εντολή να κάνουν αυτό που έκαναν, που επαναλαμβάνω έκαναν τη δουλειά τους, αλλά αυτές οι εντολές δεν πρέπει να ξαναδοθούν για κανέναν πολίτη που ζει σ’ αυτήν τη χώρα, στη χώρα της δημοκρατίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.