Ο Βασίλειος Α. Πολίτης παρουσιάζει σήμερα το νέο του βιβλίο στη Χρυσούπολη

 

 

 

Βιβιλιοπαρουσίαση στο πλαίσιο των εορτασμών των «Ελευθερίων 2021» για τα 108 χρόνια της απελευθέρωσης απο τη βουλγαρική κατοχή, στις 11 Ιουλίου 1913, διοργανώνει ο Δήμος Νέστου.

Ο συγγραφέας-υποναύαρχος ε.α. Βασίλειος Α. Πολίτης θα επισκεφτεί την περιοχή μας έχοντας στις «αποσκευές» του το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ισλαμικό Τέμενος στην Αθήνα» το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 20:30, στον χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης  επί της 7ης Μεραρχίας 2 στη Χρυσούπολη.

Για το «Ισλαμικό Τέμενος» θα μιλήσει ο εκδότης του βιβλίου στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης και τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Οι θρησκείες γεννήθηκαν για να κάνουν τις ανθρώπινες σχέσεις καλύτερες και όχι για να σπέρνουν και να καλλιεργούν μίσος μεταξύ των ανθρώπων. Το πρόβλημα δεν είναι ποια θρησκεία πιστεύει ή πρεσβεύει κάποιος σε αυτόν τον πλανήτη, αλλά στους πολιτικούς ή θρησκευτικούς αρχηγούς που καθοδηγούν τους λαούς και συχνό επιδιώκουν να χρησιμοποιούν τις θρησκείες ως όχημα για την επίτευξη ιδίων στόχων και κρυφών σκοπιμοτήτων. Το ότι χρειάζεται να έχει ο καθένας τον τόπο λατρείας για τον Θεό που πιστεύει, αναμφισβήτητα ναι, με προϋποθέσεις όμως και όχι βέβαια σε χώρο που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, γειτνιάζει στρατιωτικής εγκατάστασης ή είναι δίπλα σε αρχαιολογικούς τόπους ιστορικής σημασίας που αποτελούν ορόσημο για την ιστορία ενός λαού που ζει στα ίδια χώματα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σε αυτό το βιβλίο γίνεται μία ιστορική αναδρομή το πως ξεκίνησε το θέμα ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα , πως έγινε η τελική επιλογή του χώρου κάτω από τη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης και δίπλα στην ακαδημία Πλάτωνος και πως έφθασε να ψηφισθεί στις 4 Αυγούστου του 2016 από την ολομέλεια της Βουλής ως διάταξη που περιλαμβανόταν ως υποπαράγραφος σε νομοσχέδιο για… τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!!! Η ιστορία τελικά θα κρίνει αν η απόφαση αυτή ήταν σωστή ή όχι. Δεν ξέρουμε όμως αν θα έχουμε τότε την δυνατότητα να διορθώσουμε τα τετελεσμένα ή θα είναι πλέον αργά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση