«Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή τουριστική χρονιά», δηλώνει ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης

Ποσό 1.775.000 ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών για τη Θάσο για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης σημείωσε ότι άσκησαν πιέσεις που απέδωσαν καρπούς.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ήταν μια ευχάριστη είδηση για μας. Από τις πλημμύρες και μετά δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε. Στείλαμε όλα τα απαραίτητα τεχνικά δελτία στο υπουργείο Υποδομών και σιγά- σιγά, με συνεχείς παρεμβάσεις, είχαμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής υπέγραψε απόφαση έγκρισης ποσού 1.775.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Τα τεχνικά δελτία είναι ήδη στο υπουργείο Υποδομών από τον προηγούμενο Δεκέμβριο και σιγά- σιγά θα γίνονται οι εκταμιεύσεις, σταδιακά με την εκτέλεση των έργων. Η ΔΕΥΑΘ είναι έτοιμη, έχουν συμφωνηθεί και οι αντίστοιχες μελέτες, τουλάχιστον στο μεγαλύτερό τους βαθμό και σιγά- σιγά με την εκτέλεση των έργων θα εκταμιεύονται τα χρήματα».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Θάσο είπε ότι «ο καιρός δεν είναι σύμμαχός μας εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Ησυχία έχουμε, οι πολίτες τηρούν τα μέτρα και περιμένουμε τις αποφάσεις για την άρση των περιοριστικών μέτρων που θα είναι από τις 4 Μαΐου και μετά.

Στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όσοι μπορούν αυτήν τη στιγμή να κάνουν εργασίες με προσωπικό από τη Θάσο, τις έκαναν. Αυτοί που θέλουν συνεργεία από έξω, σ’ αυτήν τη φάση δεν μπορούν να κάνουν εργασίες. Γίνονται αυτήν τη στιγμή, πάντως, πολλές εργασίες σε μονάδες μικρές και μεγαλύτερες.

Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή τουριστική χρονιά, παρά ταύτα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, διότι κάποια πράγματα δεν εξαρτώνται από μας, αλλά κι από την κατάσταση των άλλων χωρών. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση ολοένα και καλυτερεύει στις άλλες χώρες. Αυτά είναι σημάδια που μας κάνουν να αισιοδοξούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.