Ουδέν νεότερο από το μέτωπο των απολυμένων της ΒΦΛ όπως το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης

Ουδέν νεότερο από το μέτωπο των απολυμένων της ΒΦΛ όπως το επιβεβαιώνει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Ευθύμης Μακρογιάννης. «Δυστυχώς οι υποσχέσεις της κυβέρνησης έμειναν μόνον υποσχέσεις σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μακρογιάννης σημείωσε πως «είμαστε σε μια αναμονή, μας τρομάζει αυτή η αναμονή. Έχουμε παραμείνει στις υποσχέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, το ότι θα έδινε μια λύση στο θέμα. Έχουν γίνει αλλεπάλληλες συναντήσεις και στην Αθήνα με το Σωματείο, με το Εργατικό Κέντρο, με το υπουργείο Εργασίας, με τον κ. Φλαμπουράρη πρόσφατα, με τον κ. Νεφελούδη. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν προχωρήσει σε τίποτα από αυτά που έχουν ειπωθεί. Ακόμα και αυτό το περιβόητο χιλιάρικο, αυτό που ήταν από τα πρώτα που δεσμεύτηκε η κυβέρνηση και το υπουργείο για να μπορέσει να ανακουφίσει λίγο τους εργαζόμενους που είναι έξι μήνες τώρα απλήρωτοι, ούτε αυτό δεν έχει προχωρήσει. Και βέβαια αυτό που έχω ενημερώσει τους εργαζομένους κι έχω μιλήσει μαζί τους είναι ότι πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να κρατάμε κι ένα μικρό καλάθι. Δηλαδή όταν ακούς τόσα πολλά να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα. Μακάρι όσα έχουν ειπωθεί και έχουν πει και οι τοπικοί βουλευτές, γιατί πραγματικά έχουν πει ξεκάθαρα απέναντι σε όλο τον κόσμο ότι ξέρετε θα δοθεί λύση. Μακάρι τα πράγματα να πάνε έτσι, το ζητούμενο είναι ότι ο χρόνος περνάει, οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα πλέον, δεν είναι πολιτικό το θέμα, είναι βιοποριστικό και καθαρά ηθικό και πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση. Γιατί οι αντοχές τους και οι ανοχές τους τελειώνουν πλέον, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κοντεύουν κοντά στους οχτώ μήνες που έχουν μηδενικό εισόδημα. Κι αυτό που με τρομάζει είναι ότι ακόμα και το χιλιάρικο που ήταν δεδομένο ότι θα είχε δοθεί πολύ πιο γρήγορα ακόμα δεν έχει δοθεί. Για αυτό και λέω ότι αυτή η αναμονή με τρομάζει και πραγματικά το θέμα είναι καθαρά πολιτικό εδώ που φτάσαμε. Πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να δώσει μια λύση. Το έχουμε πει και το φωνάζουμε συνέχεια. Το θέμα είναι ότι έχουμε μείνει μόνο στις υποσχέσεις. Και είναι τραγικό διότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται εδώ και οχτώ μήνες και κρέμονται από δηλώσεις και από υποσχέσεις που έχουν δοθεί. Ο δικαστικός αγώνας θα γίνει αλλά θα αργήσει».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ

Συμπλήρωσε δε πως «έχω πει ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Αυτό δεν σημαίνει ηττοπάθεια, είναι ρεαλισμός. Όταν δίνεις έναν αγώνα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από κει και πέρα όμως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος διότι ότι και να κάνεις κάτι θα βγει. Εγώ πιστεύω ότι κάτι θα βγει από αυτήν την ιστορία, αλλά όχι αν δεν πιέσουμε τους τοπικούς βουλευτές και κάτω την κυβέρνηση να δοθεί λύση, γιατί μπορεί να δοθεί λύση. Γιατί μιλάμε για έναν εργοδότη ο οποίος έχει στιγματίσει πολλές κυβερνήσεις. Μιλάμε για τον κ. Λαυρεντιάδη. Μιλάμε για μια διοίκηση που έχει αφήσει πολλούς εργαζομένους και έχει κλείσει πολλά σπίτια. Ότι επιχειρήσεις που έχουν περάσει από τα χέρια του έχουν κλείσει στην πλειοψηφία τους. Όταν δεν μπορείς να δώσεις λύση και να πάρεις μια απόφαση με επαγγελματίες εργοδότες οι οποίοι δημιουργούν τέτοια προβλήματα, τότε νομίζω δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα όλοι οι υπόλοιποι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.