Οριστικοποιήθηκε  το Φεστιβάλ  Air Sea Show και τώρα τρέχουμε!

Το τριήμερο 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το 6ο Kavala Air Sea Show, όπως επιβεβαιώθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη   το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στη σύσκεψη ο οργανωτικός υπεύθυνος του show, κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, φέτος αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτό μια ομάδα της Pioneer Team και δύο ομάδες της Vostoc Europe, οι οποίες προορίζονται και για την επέκταση του Kavala Air Sea Show στη Νέα Πέραμο, αφού έχει  συναινέσει και ο Δήμος Παγγαίου, το κόστος για τη συμμετοχή του οποίου ανέρχεται στις 20.000 ευρώ.

Εκτός του προϋπολογισμού των 85.000 ευρώ της προγραμματικής σύμβασης, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε για την διαφημιστική προβολή του 6ου Kavala Air Sea Show άλλες 30.000 ευρώ και συμπλήρωσε ότι σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις με το Βασιλικό Σμήνος της Σαουδικής Αραβίας σε ότι αφορά την συμμετοχή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένας Καβάλας θα συνδράμει οικονομικά στο show με ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε σχετικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας τονίζοντας ότι   «Στη δεύτερη σύσκεψη της διοργάνωσης λοιπόν η οργανωτική επιτροπή του Σόου μετείχε σύσσωμη ενώ ήρθε και με νέα φρέσκια πρόταση ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης  με την σύμβουλο του, μια και ο Δήμος θέλει να κάνει κάτι εντυπωσιακό.

Τα οργανωτικά θέματα αλλά και τα θέματα της προβολής ετέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου ενώ ειπώθηκε ότι η προγραμματική σύμβαση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του άλλου μήνα. Αν καθυστερήσει και άλλο αληθινά θα έχουμε πρόβλημα.

Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες απλά ο καθένας υποσχέθηκε να τρέξει όσο μπορεί. Από την άλλη οι συμμετοχές κράτους θα είναι πολύ σημαντικές ενώ αν τρέχαμε νωρίτερα θα είχαμε και κάτι διαφορετικό».

ΠΡΟΒΟΛΗ

Στην σύσκεψη που έγινε τέθηκε το θέμα της προβολής. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Αναφορικά με το θέμα προβολής ζήτησαν να ενισχυθεί το σόου όχι όμως από οποιοδήποτε κονδύλι τουριστικής προβολής αλλά από το κονδύλι που έτσι και αλλιώς είναι διαθέσιμο για την τουριστική προβολή! Μιλάω για τα κονδύλια της Περιφέρειας και του Δήμου Καβάλας μια και η προσφορά αυτών των κεφαλαίων θα είναι πολύ σημαντική για την προβολή της δράσης. Για αυτό και ζητάμε να ενισχυθεί η διοργάνωση. Αν δεν το κάνουν είναι δική τους απόφαση.  Πιεσμένος χρονικά είμαι έτσι και αλλιώς. Άνετος αν ήμουν τότε θα υπήρχε πρόβλημα.

Γιατί μιλάμε για μεγάλα ποσά αλλά έτσι και αλλιώς η προσφορά της διοργάνωσης είναι μεγάλη και μετρήσιμη. Για αυτό και εμείς ζητάμε να μας προσφέρουν. Αν δεν το κάνουν είναι δική τους απόφαση» πρόσθεσε με νόημα.

 

Φέτος ο κύριος κορμός αυτής της διοργάνωσης είναι το επίσημο κράτος, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δηλαδή και η Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας. Αν αυτά για άλλους  λόγους έχουν θέματα, η οργάνωση δεν γίνεται, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος.

 

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι  «Από εκεί και πέρα πάμε και σε θέματα γεωπολιτικής στρατηγικής. Αν λοιπόν εμφανισθεί τελικά ένα μεγάλο κράτος όπως και έγινε το 2014 τότε προφανώς θα δοθεί πολύ μεγάλη χαρά στους πάντες στην Καβάλα, εύχομαι και στη διοργάνωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση