Κύριο άρθροΠολιτική

Οριστικά  υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας ο Νίκος Ξανθόπουλος

Η αρχή έγινε για τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Καβάλας κ. Νίκο Ξανθόπουλο.  ”Η δημοτική μας κίνηση επιλέξαμε να ονομάζεται ”Συνεργασία”, γιατί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μόνο μέσα από συνεργασίες θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε τα πράγματα προς μια θετική κατεύθυνση για την πόλη”.

Τα παραπάνω δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης  χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας κ. Νίκος Ξανθόπουλος.

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Επισημαίνοντας τους κύριους λόγους που τον οδήγησαν στο να διεκδικήσει το τιμόνι του δήμου Καβάλας ανέφερε: ”Πέρα από την κακή οικονομική συγκυρία, υπάρχει ένας εκλογικός νόμος, εγώ δεν συνηθίζω να μη λέω αυτά που έχω στο μυαλό μου, που θα οδηγήσει σε συνεργασίες το επόμενο σχήμα, το οποίο θα κινηθεί με τρεις – τέσσερις συνδυασμούς που θα αναλάβουν τις τύχες της πόλης για το επόμενο διάστημα”.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος, αφού έκανε αναφορά στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις από τον ”Καποδίστρια”, τον ”Καλλικράτη” μέχρι και τον ”Κλεισθένη”, επισήμανε ότι ”το 2014 για συγκεκριμένους λόγους επιλέξαμε να συνεργαστούμε με τον συνδυασμό της κ. Τσανάκα. Είχαμε μιλήσει τότε για καθημερινότητα, διαφάνεια, αποδοτικότητα και σχέσεις με τον πολίτη”.

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ

”Η δημοτική αρχή όμως, σε θέματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον της περιοχής, για άλλα συζητούσε, άλλα έλεγε κι άλλα έκανε. Αναφέρομαι στο θέμα της όδευσης του ΤΑΡ. Η διοίκηση του δήμου Καβάλας το διαχειρίστηκε μέσα από τέσσερα ψηφίσματα κατά της προοπτικής όδευσης του αγωγού, συνεχίστηκε με τη λογική των ανταποδοτικών έργων κι άλλαξε τακτική. Υπήρξε αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και μπήκε σε υποθήκη μια περιοχή με εξαιρετικό αναπτυξιακό κι ιστορικό ενδιαφέρον”, συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του συνδυασμού ”Συνεργασία”.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

”Πρέπει να βρούμε τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ αυτών των συνδυασμών που θα είναι μετά τον Σεπτέμβριο και να συνεργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων και μόνο. Είναι σημαντικό να συζητηθεί πως θα εκτελεστούν τα προγράμματα μας. Θα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις ή θα αναμασούμε την περιμετρική, το παλιό νοσοκομείο, τη γέφυρα που έπεσε κτλ. Εμείς σαν δημοτική κίνηση θα κάνουμε τρεις ακόμη παρουσιάσεις, δηλαδή μια ακόμη στη Δ.Ε. Καβάλας, μια στη Δ.Ε. Φιλίππων και μια κεντρική που θα αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας και πως αυτά που λέμε θα υλοποιηθούν”, υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος.

Η ”ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

Στη συνέντευξη Τύπου παρών ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου της ”Ελλήνων Συνέλευσις”, Ιωάννης Μόμτσος, τον οποίο ευχαρίστησε για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη προς τον συνδυασμό του ο Νίκος Ξανθόπουλος.

Ο κ. Μόμτσος δήλωσε ότι είναι θυμωμένος από την κ. Τσανάκα, από την οποία είχε διαβεβαιώσεις ότι θα έφερνε ως θέμα, ώστε να αποδειχθεί το αυτονόητο, όπως είπε, καθώς η ”Ελλήνων Συνέλευσις” έχει φέρει από τα παγκόσμια ταμεία για τους δήμους 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ που είναι κατατεθειμένα στην ΤτΕ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

”Προκαλούμε τον οποιονδήποτε να αποδείξει το αντίθετο. Και ο κ. Σιμιτσής είχε δεσμευτεί ότι θα υπέγραφε εξουσιοδότηση να φέρουμε τα χρήματα στην Καβάλα. Δεν έγινε τίποτα”, ανέφερε σχετικά, ενώ κατηγόρησε την κ. Τσανάκα για αναξιοπιστία, παρά την απόφαση της ”Ελλήνων Συνέλευσις” να τη στηρίξει το 2014.

”Δεν αναγνωρίζουμε δημάρχους που είναι υποταγμένοι στις κυβερνήσεις. Ο καθένας πολίτης πρέπει να έχει γνώση. Ο αγώνας μου θα είναι για να επιτευχθεί το 51% από την πρώτη Κυριακή, για να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που θα έχει σαν δήμαρχος ο κ. Ξανθόπουλος”, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Μόμτσος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *