Κύριο άρθροΠαιδεία

Οριστικά στο ανακαινισμένο 12ο Δημοτικό Σχολείο θα φοιτήσουν φέτος οι μαθητές του 10ου

Αντιδράσεις προέκυψαν την τελευταία στιγμή για την μεταφορά του 10ου Δημοτικού Σχολείου στο 12ο Δημοτικό. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη έγινε η καταγραφή των μαθητών και οριστικά θα γίνει η μεταφορά κατόπιν συμφωνίας όλων των μερών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «μέσα από διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις καταφέραμε να βρούμε τη λύση, προς το συμφέρον των μαθητών και των δύο σχολείων. Θα μεταφερθεί ολόκληρο το 10ο Δημοτικό Σχολείο στο χώρο του ανακαινισμένου και αναβαθμισμένου 12ου. Θα συστεγάζονται, λοιπόν, δύο σχολεία με τις καλύτερες συνθήκες λειτουργίας για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Είμαστε έτοιμοι για τη Δευτέρα που θα γίνει ο Αγιασμός στις 11 το πρωί και μετά θα ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα στο 12ο. Θα μεταφερθεί εκεί και το 12ο Νηπιαγωγείο, όπως και πριν, καθώς είναι έτοιμοι οι χώροι του».

ΣΧΟΛΕΙΟ- ΣΤΟΛΙΔΙ

Πρόσθεσε για το 12ο Δημοτικό Σχολείο ότι «έχουν γίνει πολλές αλλαγές προς το καλύτερο, έχουν γίνει πολλά έργα για εξοικονόμηση ενέργειας που είναι πολύ βασικό για τα επόμενα χρόνια και έχουν γίνει πολλές βελτιωτικές αλλαγές όσον αφορά τις συνθήκες φοίτησης των μαθητών.

Στο χέρι μας είναι να διατηρήσουμε όπως είναι αυτό το πολύ σημαντικό έργο και να μην αρχίσουμε να το καταστρέφουμε από τη  πρώτη στιγμή. Σκέψη του Δήμου Καβάλας  είναι να βάλουμε φύλακα για το κτήριο. Πρέπει να γίνει από τη στιγμή που κάποιοι δεν το σέβονται. Χρειάζεται διότι είδαμε τι έγινε στο 21ο Δημοτικό Σχολείο όταν το παραδώσαμε. Ελπίζω εδώ να προφυλάξουμε το σχολείο από την αρχή και κάποιοι θα σεβαστούν την προσπάθεια 3 και πλέον ετών.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα χαρούν τη λειτουργία αυτού του κτηρίου και όλοι θα έχουν κάτι να κερδίσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *