Οργασμός στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας με το κλάδεμα των φοινικόδεντρων κ.λ.π.

Οργασμός επικρατεί στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας με το κλάδεμα των φοινικόδεντρων, των θάμνων κλπ.  Η Αντιδήμαρχος κ. Κορίνα Πρασσά δήλωσε ότι παράλληλα έχουν ξεκινήσει και των καθαρισμό των ακτών.

Στις δηλώσεις της η κ. Πρασσά σημείωσε πως «θα ήμασταν σε ακόμα καλύτερο επίπεδο αν δεν είχαμε τον παγετό το φετινό. Δυστυχώς τον είχαμε, κλαδεύουμε τα φοινικόδεντρα τα οποία κατά 99% θα σωθούν, γιατί τα καμένα τα φύλλα όταν αναιρεθούν από μέσα πετάνε καρδιές, είναι σε καλή κατάσταση. Κλαδεύουμε κάποια άλλα δέντρα που τα επηρέασε ο παγετός και παράλληλα έχουμε την καθιερωμένη εργασία κάθε χρόνο τέτοια εποχή, την απομάκρυνση των χόρτων. Τα οποία δεν τα απομακρύνουμε μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για λόγους πυρασφάλειας. Πιστεύω ότι το πολύ σε ένα μήνα θα έχουμε τελειώσει όλα τα χόρτα και προχωράμε τώρα με την Κοινωφελή Εργασία, που πραγματικά είναι μεγάλη αρωγή αυτό. Στην υπηρεσία Καθαριότητας από την Κοινωφελή έχουν έρθει περίπου 63 άτομα για όλο το δήμο. Στην υπηρεσία Πρασίνου μας έχουν έρθει 11 άτομα. Θα μπορούσαμε να έχουμε λίγα χέρια ακόμα, έχουμε κάποια προβλήματα με κανά δυο τομείς που δεν έχουν καλυφθεί, μας επαρκεί μέχρι ένα σημείο».

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις στις παραλίες, η κ. Πρασσά επισήμανε πως «η Καλαμίτσα έχει τελειώσει, είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, έχουν κλαδευτεί όλα τα δέντρα, έχουν ανακαινιστεί οι τουαλέτες, περάσαμε καινούριες πόρτες, έχουν βαφτεί οι καμπίνες, είναι πανέτοιμη. Το μόνο που μένει είναι σε λίγο καιρό να τοποθετήσουμε τις ομπρέλες. Από κει και πέρα η δεύτερη ακτή είναι η Ακτή Περιγιαλίου. Ξεκίνησαν εργασίες και εκεί, θα πάνε λίγο πίσω μια βδομάδα γιατί αποφασίσαμε σε συνεργασία εγώ και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας να αποσύρουμε δύο τρία άτομα από το Περιγιάλι να τους στείλουμε στην Καρβάλη, έχει μεγάλο πρόβλημα η Καρβάλη με ξερά χόρτα. Θα ξεκινήσουν πάλι από Δευτέρα το Περιγιάλι πιο εντατικά, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι 1η Ιουνίου που έχει συμβατική υποχρέωση ο Δήμος Καβάλας να λειτουργούν τις ακτές θα είμαστε πανέτοιμοι και με το Περιγιάλι. Η Ακτή Ραψάνης εκεί όπου ήταν το ναυάγιο είναι πεντακάθαρη. Έχω ενημερωθεί ότι και ο εργολάβος που ανέλαβε την ανέλκυση του ναυαγίου έβαλε και δύτες μέσα στη θάλασσα να ελέγξουν αν υπάρχουν τυχόν σίδερα. Είναι πεντακάθαρη, μπορεί ο κόσμος να κολυμπήσει άνετα σε όποια παραλία της Καβάλας θέλει το καλοκαίρι».

Η κ. Πρασσά πρόσθεσε πως «σήμερα (σ.σ. χθες) γίνονται κάποιες εργασίες, κλάδεμα των φοινικόδεντρων στο πάρκο δίπλα στον Πυθαγόρα. Βέβαια είχαμε την τεχνογνωσία να τα κλαδέψουμε αυτά τα φοινικόδεντρα, αλλά δεν είχαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ήθελα να ευχαριστήσω κάποιον ιδιώτη ο οποίος μας πρόσφερε το γερανό του και μπορούμε να κλαδέψουμε και τα δέντρα εκεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση