Κύριο άρθροΠολιτική

Ορατός ο κίνδυνος να μείνει η Καβάλα χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη

Δεν εκλέχθηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας λόγω του ότι δεν συγκεντρώθηκαν 23 ψήφοι. Ο απερχόμενος Συμπαραστάτης κ. Αθανάσιος Αθανασίου έλαβε 11 ψήφους σημειώνοντας ότι θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία. Πλην όμως είναι ορατός ο κίνδυνος να μην εκλεγεί Συμπαραστάτης καθώς υπάρχουν 4 υποψηφιότητες και χρειάζονται 23 ψήφοι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν παρόντες 31 δημοτικοί σύμβουλοι και από το άνοιγμα της κάλπης και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγράφηκαν 5 σταυροί της υποψηφιότητας του Σωκράτη Μποζούδη, 7 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητας του Μάρκου Ζήσου, 8 υπέρ της υποψηφιότητας της Θεοδώρας Τσακαλίδου και 11 υπέρ της δικής μου υποψηφιότητας. Όλοι οι υποψήφιοι είναι συνάδελφοί μου και μάλιστα πολύ αγαπημένοι.

Κανένας από τους 4 υποψηφίους δεν συγκέντρωσε τον προβλεπόμενο και απαιτούμενο από τη σχετική διάταξη αριθμό ψήφων, δηλαδή τα 2/3 του αριθμού των δημοτικών συμβούλων, που σημαίνει ότι με 35 δημοτικούς συμβούλους ο Συμπαραστάτης πρέπει να συγκεντρώσει 23 και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Προβλέπεται επανάληψης της διαδικασίας με τους ίδιους υποψηφίους και την ίδια αυξημένη πλειοψηφία των 2/3».

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό, με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα, να στερηθεί η Καβάλα για την επόμενη πενταετία από τις υπηρεσίες του Συμπαραστάτη του Δημότη. Είναι μια διαδικασία και κάποια δεδομένα μαθηματικά, απέναντι στα οποία ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».