ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Ομόφωνα πέρασε από τη Δημοτική Κοινότητα Καβάλας ο κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καβάλας

Ομόφωνα πέρασε από τη Δημοτική Κοινότητα Καβάλας ο κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καβάλας μετά από διαβούλευση αρκετών μηνών. Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου επεσήμανε ότι όλες οι μεγάλες εγκαταστάσεις του Δήμου έχουν πάρει άδεια λειτουργίας και το επόμενο βήμα ήταν η ψήφιση κανονισμού λειτουργίας. Το θέμα θα περάσει και από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε πως «για να φτάσουμε στη λειτουργία και την ψήφιση ενός κανονισμού, θα έπρεπε πρώτα να αδειοδοτηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Αφού αδειοδοτήθηκαν οι κύριες τουλάχιστον, δόθηκε στην αρχή του καλοκαιριού σε διαβούλευση όπως προβλέπει ο νόμος για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους και ενδεχομένως κάποιες βελτιωτικές προτάσεις να υιοθετηθούν. Κι είμαστε τώρα στη διαδικασία όπου περνάει από τα τοπικά συμβούλια για τη γνωμοδότηση πριν να έρθει στην Ποιότητα Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη στη Δημοτική Κοινότητα Καβάλας συζητήθηκε το θέμα, παρουσιάστηκα και εγώ εκεί προκειμένου να δώσω διευκρινίσεις σε όλα τα μέλη, γιατί κακά τα ψέματα οι κυρίως αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην πόλη της Καβάλας. Δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα θέματα που ετέθησαν για πάνω από 40 λεπτά και η απόφαση πέρασε ομόφωνα, με μια επιφύλαξη από ένα μέλος το οποίο ενδεχομένως και δικαίως εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να δούμε αν ο ΑΟΚ και η Καβάλα BC θα πρέπει να καταβάλουν κάτι και να μην τους παραχωρούνται δωρεάν οι χρήσεις των γηπέδων».

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΣ

Συμπλήρωσε δε πως «τώρα αναμένεται να έρθει το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και πιθανότατα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφιστεί, προκειμένου να μπει μια τάξη, να μπουν κανόνες και οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του δήμου όσο και των φορέων και των χρηστών των γηπέδων να είναι ξεκάθαρες. Προκειμένου να μην έχουμε εικόνες αναρχίας, εικόνες βανδαλισμών και άλλα πράγματα που δυσχεραίνουν το έργο που αφορά την ιστορία του αθλητισμού».

«ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»

Αναφορικά με το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη», ο κ. Φιλόσογλου επισήμανε πως «έχει αισθητά σημάδια βελτίωσης, παρά το γεγονός ότι το κυρίως κομμάτι των εργασιών δεν ξεκίνησε και Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής (σ.σ. σήμερα). Λογικά θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 24 – 40 ωρών. Πρέπει να γίνει η επιπλέον επιχωμάτωση, να γίνει λίπανση, επανασπορά και ένα πέρασμα με το μηχάνημα που λέγεται καροτιέρα, το οποίο δημιουργεί κάποιες τρύπες εντός του αγωνιστικού χώρου, προκειμένου να μπει το χώμα εκεί, να μπει το λίπασμα, να μπουν οι σπόροι κλπ. Αν όλα πάνε καλά, εκτιμώ ότι στο δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας το γήπεδο θα είναι πλέον έτοιμο για να φιλοξενήσει τον αγώνα της ομάδας μας σε ποσοστό περίπου 80%. Το μάξιμουμ της βελτίωσης που επιθυμούμε να έχει το γήπεδο εικάζεται ότι θα έρθει περίπου στα μέσα Οκτωβρίου. Μετά μέλημά μας θα είναι να διατηρηθεί για όλη την αγωνιστική περίοδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *