Κύριο άρθροΠολιτική

Ομιλία αύριο στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας κατά των μνημονίων και της ανατροπής των….

Υπάρχει ένα νέο κόμμα.. Αυτό είναι το κόμμα, το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά ως Κίνημα Πολιτών «Πυρίκαυστος Ελλάδα» τον Ιούνιο του 2012 από πρώην μέλη του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών – Σπίθα του κ. Μίκη  Θεοδωράκη. Για το κόμμα αυτό δόθηκε η πρώτη συνέντευξη σήμερα  το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Γαλαξίας .

Με συνθήματα την Εθνική Κυριαρχία, την Λαϊκό Δημοκρατία και την Πατριωτική Αναγέννηση που πρεσβεύει αυτό, με τίτλο «Ο Δρόμος Ανατροπής των Μνημονίων», θα γίνει ομιλία αύριο    Σάββατο  στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας με ομιλητές την κ. Γιωργαντά Ζωή, καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ πρώην μέλος του Δ.Σ ΕΜΑΚ, την Δελιβάνη –Νεγρεπόντη Μαρία πρώην πρόεδρο της ΠΑΜΑΚ και του ιδρύματος Δεληβάνη, τον Ηλιάδη Χαράλαμπο Οικονομολόγο και στέλεχος της « Πυρίκαυστος Ελλάδος», τον Ιντζεσίλογλου Νίκο καθηγητή νομικής του ΑΠΘ και τον Καλεάδη Γιώργο Οικονομολόγο, πρόεδρο του κόμματος στην Καβάλα.

Όπως ανέφερε ο κ Καλεάδης «είμαστε στην Καβάλα μετά από πέντε χρόνια όπου τότε « Η ΣΠΙΘΑ» διοργάνωσε στην πόλη το πρώτο και τελευταίο συνέδριο . Η εκδήλωση αυτή είναι η Πέμπτη στην σειρά. Μέχρι τώρα κάναμε τέσσερις εκδηλώσεις με θέμα την ανατροπή των μνημονίων. Καλούμε τους συναγωνιστές που επέδειξαν μια συνεπή  αντιμνημονιακή στάση όλα αυτά τα χρόνια , την στιγμή που πάρα πολλοί  μετέβαλαν την στάση τους αυτή και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Περιμένουμε τον κόσμο της Καβάλας να μας τιμήσει αύριο με την παρουσία του. Πρέπει να πούμε πως όλη η προσωρινή  διοικούσα επιτροπή της «Πυρικαύστου» είναι τριμελής και απαρτίζεται από καβαλιώτες. Η πρώτη εκδήλωση που γίνεται εκτός Θεσσαλονίκης γίνεται στην Καβάλα , τιμούμε την περιοχή ελπίζοντας πως και αυτή θα κάνει το ίδιο. Η κατάσταση αυτή της εξαετούς εφαρμογής της πολιτικής των μνημονίων όπως δείχνει και η ίδια η ζωή είναι απάνθρωπη, βάρβαρη και αδιέξοδη, οπότε άμεσα χρήζει ανάγκης η πολιτική σκηνή από την δημιουργία ενός μεγάλου πειστικού αντιμνημονιακού μετώπου με προοπτική εξουσίας. Είναι η μόνη λύση για ανατροπή αυτών των πολιτικών που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όποιο αποτέλεσμα έχουμε».

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ

Στην συνέχεια ο κ Μπάμπης Ηλιάδης  είπε πως «πέντε χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική στιγμή με την γνωριμία μου με τον Μίκη Θεοδωράκη μέχρι και τον ερχομό του στην Καβάλα, αναλαμβάνουμε και πάλι δράση στην Καβάλα κινητοποιώντας μέλη της τότε Σπίθας και θέλουμε να πάρουμε θέση ξανά στα πράγματα. Αυτό γιατί η παγκόσμια σκηνή αλλάζει, οι εξωτερικές προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες και οι εσωτερικές δείχνουν την ανάγκη μιας κινητοποίησης του λαού και μιας λύσης κοινά αποδεκτής, βάζοντας όλοι νερό στο κρασί μας. Θα πρέπει να βρούμε τι γίνεται γιατί άλλο δεν μπορεί να συνεχιστεί η ύφεση. Θα πρέπει να κάνουμε ανάπτυξη και να μπορέσουμε ως έλληνες να αντιμετωπίσουμε τις εξωτερικές προκλήσεις που δεχόμαστε αυτή την στιγμή  παρά να πηγαίνουμε να κάνουμε ομιλίες σε μεγάλες πλατείες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μόνοι μας, γιατί οι πρόγονοί μας δώσανε τους αγώνες τους, άλλες φορές με πνεύμα και άλλες φορές με αίμα . Αυτή  την στιγμή καλούμαστε να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας αλλά και το δικό μας. Καλούμε τους καβαλιώτες να έρθουν να συζητήσουμε και να κάνουμε μια ζύμωση ιδεών βάζοντας λιθαράκια και πηγαίνοντας προς το μέλλον αυτή ς της χώρας που το μόνο  που της απέμεινε είναι η ιστορία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *