ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ομηρία με τα δρομολόγια του Πρίνου που μάλλον θα εκτελεστούν αύριο…

Άλυτο παραμένει μέχρι στιγμής  το πρόβλημα με τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου καθώς η ναυτιλιακή εταιρεία «Όσιος Δαυίδ» δεν ξεκίνησε χθες στις 8.30 το πρωί το πρώτο δρομολόγιο από τον Πρίνο για την Καβάλα. Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Ναυτιλίας δεν είχε  επικυρώσει ακόμη τη συμφωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, οπόταν κατά πάσα πιθανότητα τα δρομολόγια θα επαναληφθούν από το Σάββατο, καθώς σήμερα είναι αργία.  ¨όπως πληροφορηθήκαμε αργά το βράδυ χθες το Υπουργείο ναυτιλίας επικύρωσε την συμφωνία οπόταν αύριο στις 8.30 το πρωί φυσιολογικά θα εκτελεστεί το πρώτο δρομολόγιο από τον Πρίνο που είναι σχεδόν μία εβδομάδα κλειστός… Βέβαια παίζει και το σενάριο της κακοκαιρίας, οπόταν μπορεί να μην εκτελεστεί…. Από την άλλη οργισμένος δήλωσε από αυτή την κατάσταση ο αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης, ο οποίος σημείωσε πως «δυστυχώς αυτά που λέγαμε πριν από λίγες μέρες επαληθεύονται το ένα μετά το άλλο. Είχαμε κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις εάν αυτή τη βδομάδα θα είχαμε δρομολόγια γιατί κυριαρχεί η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Εμείς λέγαμε με συνοπτικές διαδικασίες με αυτή τη λύση που βρέθηκε σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρία που είναι υποχρεωμένη να κάνει τα δρομολόγια για το διάστημα αυτό ο κόσμος ταλαιπωρείται. Δεν ξέρω τώρα αν τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά από τη Δευτέρα, εάν ξεπεραστεί άμεσα το πρόβλημα της γραφειοκρατίας ενδεχομένως το Σαββατοκύριακο μπορεί να έχουμε δρομολόγια, το λέω με επιφύλαξη όμως. Ειδάλλως θα πάμε κανονικά τη Δευτέρα. Εκείνο που θέλω να επισημάνω πάλι για πολλοστή φορά, είναι η αδυναμία της Πολιτείας να βάλει τάξη σε αυτήν την απόλυτη αναρχία που επικρατεί στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου. Και βέβαια ο απλός επιβάτης που θέλει να ταξιδέψει δεν τον ενδιαφέρει ποιος μεσολαβεί, αν μεσολαβεί ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου, οι κυβερνητικοί βουλευτές ή το υπουργείο Ναυτιλίας ή η Θασιακή Ένωση κλπ. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι κάθε πρωί να κατεβαίνει στον Πρίνο και να βρίσκει πλοίο. Τώρα αν αυτό το πλοίο είναι της ΑΝΕΘ ή του Μητσόπουλου ή του κ. Φιλιάγκου αυτό δεν τον ενδιαφέρει».

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ

Κι όπως τόνισε με έμφαση «είμαι οργισμένος με την αδυναμία της Πολιτείας να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Εν έτει 2017 έχουμε φτάσει δεκαετίες πίσω. Τότε που έπαιρνε ο ένας τον άλλο και ρωτούσε, έχει πλοίο; Θα πάμε στην Καβάλα; Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ένας δεν βγήκε να ζητήσει συγνώμη στους επιβάτες, από αυτόν που ξεκινάει πχ από το Θεολόγο, ξυπνάει 5 η ώρα το πρωί και έρχεται στον Πρίνο και δεν βρίσκει πλοίο. Αυτή η κωμωδία συνεχίζεται. Έχουμε δηλώσεις, οι πάντες φλυαρούν, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Το αποτέλεσμα είναι μια εβδομάδα στην έναρξη του 2017 η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου να είναι κλειστή. Η Θασιακή θα συνεχίσει τον αγώνα. Και έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί συγκεντρώσαμε 24.000 υπογραφές. Που βέβαια το υπουργείο Ναυτιλίας ούτε καν δίνει σημασία στον κόσμο αυτόν που υπέγραψε, που θέλει να κρατήσει ζωντανή με αρκετά δρομολόγια την πορθμειακή γραμμή του Πρίνου. Εμείς λοιπόν με σεβασμό σε αυτούς που υπέγραψαν, που μας στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δοθεί τελική λύση. Και ποια είναι η τελική λύση;»

ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Εξήγησε πως «δύο πράγματα ζητάμε. Οι ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα να είναι υποχρεωμένες για λόγους δημοσίου συμφέροντος να εκτελούν δρομολόγια και στη γραμμή του Πρίνου. Και το δεύτερο άμεσα, το ζητάει και η Αντιπεριφέρεια και ο κ. Μαρκόπουλος, η αρμοδιότητα καθορισμού των δρομολογίων να επανέλθει στους τοπικούς φορείς όπως γινόταν παλιότερα. Δεν γίνεται το ΣΑΣ να το λύσει το θέμα, είναι ένας μηχανισμός, ένα συμβούλιο που είναι μεν πολυπρόσωπο, αλλά στην ουσία είναι απρόσωπο. Δεν μπορεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει στη Θάσο. Άρα λοιπόν επιβάλλεται άμεσα η αρμοδιότητα του καθορισμού των δρομολογίων να επανέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *