ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ομαλά προχωρά η διαδικασία της αποκατάστασης της Θάσου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Όλα βαίνουν καλά στη Θάσο αναφορικά με τα έργα τα αντιπλημμυρικά και τις αντιπυρικές ζώνες όπως διαβεβαιώνει ο δήμαρχος κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Μάλιστα τα μηχανήματα του Στρατού παραμένουν στο νησί, ενώ ο δήμαρχος θα κάνει  έγγραφο στην υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Κόλλια ώστε κάποια από αυτά να παραμείνουν και το Νοέμβριο.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ σημείωσε πως «πράγματι η δουλειά που γίνεται είναι εξαιρετική και είναι δουλειά που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Αυτό που ζητάμε είναι να παραμείνουν τα απαραίτητα μηχανήματα του Στρατού. Σήμερα (σ.σ. χθες) ολοκληρώνουμε την έκθεση η οποία θα σταλεί στην υπουργό Μακεδονίας Θράκης, ούτως ώστε να προωθήσει κατά τη δέσμευσή της το αίτημά μας στο υπουργείο Άμυνας. Είναι μια διαδικασία η οποία θα κρατήσει καιρό. δηλαδή αυτό που ζητούμε είναι να μην απασχολούμε μηχανήματα που δεν είναι απαραίτητα, καταλαβαίνουμε ότι και ο Στρατός τα χρειάζεται και η Πατρίδα τα χρειάζεται και δεν είναι καιροί για να ξοδέψουμε ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο ούτε μια εργατοώρα παραπάνω. Έτσι λοιπόν θα έχουν πλήρη την εικόνα των αναγκών μας από δω και πέρα. Εγώ όταν ζητώ κάτι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Οπότε το προσεγγίζω με αυτήν την έννοια. Βλέπω όμως καλές προθέσεις».

ΕΡΓΑ

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία της διαδικασίας, ο δήμαρχος Θάσου σημείωσε πως «κανονικά προχωράει, βγήκαν ήδη οι προϋπολογισμοί των αντιπλημμυρικών έργων από το Δασαρχείο, εγκρίθηκαν οι μελέτες από την Αποκεντρωμένη, μένει λοιπόν με διαπραγμάτευση να ανατεθούν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων με κορμοπλέγματα και ότι άλλο προβλέπει η μελέτη. Είμαστε δηλαδή μέσα στους χρόνους μας. Θα γίνει διαπραγμάτευση με εταιρίες, με συνεταιρισμούς, ανάλογα ποιος μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των μελετών. Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει απόλυτα τους στόχους μας και τα χρονικά όρια που έχουμε βάλει. Ο καιρός ευτυχώς ήταν φίλος και σύμμαχος μετά τη φωτιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *