ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ομαλά και χωρίς προβλήματα επέστρεψαν τη Δευτέρα στο εργοστάσιο της ΒΦΛ οι πρώην απολυμένοι

Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα επέστρεψαν από τη Δευτέρα στις εργασίες τους περίπου 160 πρώην απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και ήδη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με τις βάρδιες. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης επεσήμανε ότι η επανένταξή τους συνεχίζεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Σημείωσε σχετικά πως «η Δευτέρα ήταν η σημαδιακή για μας μέρα όπου όλοι οι παρανόμως απολυμένοι επιστρέψαμε στις θέσεις εργασίας μας. Περάσαμε την πύλη του εργοστασίου όπου μας υποδέχθηκε ο κ. Τσάρας με την κ. Κουλουρά και κάποιους διευθυντές του εργοστασίου. Ήταν σημαδιακή μέρα διότι είχε την αξία της μετά από έναν πολύμηνο αγώνα να επιστρέψουμε πλέον στις θέσεις εργασίας μας στο εργοστάσιο. Νομίζω ότι προχωράει το σχέδιο παρόλες τις μικρές ανωμαλίες που έχουν διαπιστωθεί αλλά είναι τόσο ασήμαντες στην παρούσα φάση που δεν είναι καν άξιες αναφοράς. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το σχέδιο επανένταξης όλων των εργαζομένων. Αυτό θα γίνει σταδιακά όπου περνάμε από γιατρούς εργασίας σταδιακά οι εργαζόμενοι και θα γίνει και ανάληψη των καθηκόντων μας στο επόμενο διάστημα. Δεν έχει καθοριστεί εντελώς ο αριθμός των απολυμένων που επιστρέφουν διότι κάποιοι εργαζόμενοι που θέλουν να αποχωρήσουν βρίσκονται σε συνεννόηση με τη διοίκηση. Υπολογίζω ότι γύρω στους 155 με 160 εργαζόμενοι θα είμαστε αυτοί οι οποίοι θα επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας».

ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Ερωτηθείς σχετικά με το κλίμα που επικρατεί, ο κ. Βογιατζίδης επισήμανε πως «δεν έχει διαπιστωθεί το παραμικρό μέχρι στιγμής. Εμείς γυρνάμε με τις καλύτερες των διαθέσεων. Επιστρέφουμε στην εργασία μας με διάθεση προσφοράς για εργασία, να εργαστούμε για ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος μας, μέχρι στιγμής που μιλάμε δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα την Τρίτη ήταν η πρώτη μέρα που με τα λεωφορεία του εργοστασίου προσήλθαμε στο χώρο δουλειάς μας. Όσοι δουλεύανε σε βάρδιες θα μπουν σε τμήμα βαρδιών, όσοι ήταν πρωινοί θα δουλεύουνε πρωινοί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *