ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ομαλά εξελίχθηκε η διαδικασία διανομής τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας που ολοκληρώθηκε χθες

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε χθες η διανομή τροφίμων στους δικαιούχους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας. Η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σημείωσε ότι η όλη διαδικασία εξελίχθηκε απολύτως ομαλά. Ανέφερε πως «η διαδικασία ξεκίνησε με τους δικαιούχους, αυτοί είχαν ειδοποιηθεί από την προηγούμενη μέρα τηλεφωνικώς για να γίνει η διανομή με μία τάξη διότι ήταν χωρισμένοι ανά ομάδες και ώρα. Την Τετάρτη πήραν όλα τα αναλλοίωτα είδη όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, τις φακές, αλεύρι, μαρμελάδα, βασιλόπιτα, σάλτσες, πάρα πολλά πράγματα πήραν την Τετάρτη. Οι άνθρωποι έλεγαν ότι πρώτη φορά τόσα πολλά πράγματα παίρνουμε. Και την Πέμπτη παραλάβαμε το πρωί το κρέας που είναι χοιρινό, το κοτόπουλο, τα λουκάνικα, την πάριζα, το κασέρι, το τυρί και το λάδι. Αυτά λοιπόν τα είδη τα πήραν την Πέμπτη και έτσι αυτοί που είναι δικαιούχοι έπρεπε να έρθουν οπωσδήποτε την Πέμπτη να τα πάρουν, δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Διότι πρώτον πέφτουμε πάνω στα Χριστούγεννα και δεύτερον και κυριότερο είναι ότι τα υλικά είναι ευπαθή και δεν μπορούν να καταψυχθούν. Κι έτσι αυτά έπρεπε να φύγουν, δεν μπορούσαν να δοθούν κατεψυγμένα αυτά τα τρόφιμα. Για αυτό και έγινε σε μια μέρα αυτή η διανομή. Τα πράγματα ήταν πάρα πολλά, ο κόσμος έφευγε ενθουσιασμένος, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε αυτόν τον κόσμο που πραγματικά έχει ανάγκη. Οι δικαιούχοι στην Καβάλα έφθασαν κοντά στους 170-175 και άλλοι 100 στον πρώην Δήμο Φιλίππων».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Απηύθυνε ευχαριστίες δημόσια η κ. Φραντζεσκάκη λέγοντας πως «θα ήθελα και πάλι δημόσια να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, όλο το προσωπικό του δήμου, του Κέντρου Κοινότητας, του τμήματος Προμηθειών του δήμου, την ΔΕΥΑΚ, τους συνεργάτες της δημάρχου στο γραφείο της δημάρχου που πραγματικά με αυτούς τους ανθρώπους εδώ και δύο μήνες αγωνιζόμαστε μαζί να μπορέσουμε να βγάλουμε τους δικαιούχους, να κάνουμε τις παραγγελίες των τροφίμων, να έρθουν οι προμηθευτές στην ώρα τους, να οργανωθούν οι επιτροπές παραλαβής που από τις 7 το πρωί της Πέμπτης οι υπάλληλοι ήταν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο κι έκαναν την παραλαβή των τροφίμων όπως και την Τετάρτη όπως και τη Δευτέρα. Δεν θα μπορούσαν αλλιώς οι άνθρωποι να έχουν τα τρόφιμα για το τραπέζι αυτών των ημερών που πραγματικά θα φτάσουν και μέχρι τα Φώτα τα κρέατα, πραγματικά θα είναι χριστουγεννιάτικο το τραπέζι τους. Κι έχουμε τη χαρά ως δήμος να το κάνουμε αυτό γιατί πραγματικά μπήκε ένα μεγάλο ποσό στον προϋπολογισμό για αυτήν την υπόθεση».

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ερωτηθείσα αν παρουσιάστηκαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της διανομής των τροφίμων, σημείωσε πως «δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ένα μικρό προβληματάκι που είχαμε το αντιμετωπίσαμε από μια διαμαρτυρία ενός συμπολίτη μας ο οποίος δεν εντάχθηκε, αλλά υπήρχαν ειδικοί λόγοι για τους οποίους δεν εντάχθηκε οπότε το κατάλαβε. Σε αυτήν τη διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου δεν είναι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, αυτοί που παίρνουν Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης γιατί αυτοί παίρνουν τρόφιμα μέσω ενός άλλου προγράμματος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *