Ολοκληρώθηκε χθες  το Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων που γίνεται στην Καβάλα με την αρωγή της Π.Ε. Καβάλας

Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων διάρκειας 3 ημερών  πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα  από την Πέμπτη μέχρι και χθες στο ξενοδοχείο  Λούσυ  με μεγάλη επιτυχία.  Το συνέδριο έτυχε  της αρωγής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το οποίο χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «ήταν  ένα σημαντικό συνέδριο το οποίο διοργανώνεται μια φορά κάθε δυο χρόνια. Μας αφορά ιδιαίτερα, είμαστε το μεγαλύτερο αλιευτικό πεδίο, το πιο παραγωγικό πεδίο της χώρας. Το θέμα το παρακολουθούσα πάντα και ως πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου επί περίπου μια δεκαετία. Είναι πολύ αξιόλογο συνέδριο, βεβαίως εκείνο το οποίο επισήμανα είναι ότι αυτή τη στιγμή η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από ένα Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας  στην Νέα Πέραμο το οποίο είναι κορυφαίο και για το οποίο είμαστε περήφανοι, αλλά χαρακτηρίζεται και από την παντελή έλλειψη σχεδόν ιχθυολόγων στην υπηρεσία της Περιφέρειας που διαχειρίζεται  τα προγράμματα και έχει όλες τις άλλες αρμοδιότητες. Έχουμε μείνει με μία ιχθυολόγο στην Καβάλα, την οποία και κατονόμασα την Πέμπτη στο συνέδριο την κ. Θεοδωρίδου, την οποία τη συγχαίρουμε που υπερβαίνει τον εαυτό της και προσπαθεί να διασώσει την κατάσταση αν και ανθρωπίνως δεν είναι δυνατόν να προλάβουμε με ένα άτομο όλα τα θέματα. Αδικούμε τον εαυτό μας, μειώνουμε τα οφέλη στην εθνική οικονομία και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ;

Ερωτηθείς ο κ. Μαρκόπουλος αν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει στο μέλλον κάποια προκήρυξη για την κάλυψη κενών θέσεων στην υπηρεσία αυτή, σημείωσε πως «είναι μια καλή ερώτηση που πρέπει να γίνει στον υπουργό Εσωτερικών».

Για το συνέδριο συμπλήρωσε πως η Αντιπεριφέρεια Καβάλας βοήθησε  στη διεξαγωγή του με όποιον τρόπο γίνεται.  «Ήταν  ένα συνέδριο το οποίο δεν είναι μόνο στη λογική των συνεδρίων που γίνονται στην πόλη μας, αλλά είναι και στη λογική του ότι ήταν  ένα συνέδριο που μας ενδιαφέρει και το συμπέρασμά του» τόνισε καταληκτικά ο κ. Μαρκόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση