ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στην ΔΕΥΑ Καβάλας, ενδεχομένως να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στην ΔΕΥΑ Καβάλας και χθες αναμενόταν να παρουσιαστεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Νίκο Ξανθόπουλο για κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες. Συγκεκριμένα σημείωσε πως «η έκθεση των ορκωτών λογιστών του οικονομικού έτους 2014 όπως και για τα προηγούμενα χρόνια 2013, 12 και 11, αυτά που αφορούν τουλάχιστον τη δική μου περίοδο παρουσίας στη ΔΕΥΑΚ, είναι πράγματι στα χέρια της διοίκησης». Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ επρόκειτο να παρουσιαστούν τα συμπεράσματα και οι παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών για το οικονομικό έτος 2014 για να λάβει γνώση αφενός και για οτιδήποτε άλλο κριθεί σκόπιμο να γίνει.

Ο κ. Ξανθόπουλος συμπλήρωσε πως «στη συνέχεια αυτή η έκθεση των ορκωτών λογιστών θα πάει για ενημέρωση και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως έχει ζητηθεί και έχει αναφέρει και η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα. Η έκθεση αυτή αποτυπώνει στην ουσία ανάγλυφα τα προβλήματα, την παθογένεια, τις στρεβλώσεις που όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν στη ΔΕΥΑΚ και αφορούσαν τη λειτουργία της ΔΕΥΑΚ, είναι αιτία για τα όσα σήμερα έχουν βρεθεί και καλούμαστε να διαχειριστούμε και αναφέρομαι σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία, την οργάνωση, τη διαχείριση που βέβαια δημιουργούν ένα όχι καλό κλίμα στη λειτουργία της επιχείρησης».

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ;

Ερωτηθείς ο κ. Ξανθόπουλος αν προκύπτουν και ποινικές ευθύνες από αυτήν την έκθεση, σημείωσε πως «κάποιες από τις αναφορές των ορκωτών λογιστών είναι στα όρια και ύπαρξης ενδεχομένων ποινικών ευθυνών. Σαφέστατα ναι, υπάρχουν και τέτοιου είδους θέματα κυρίως νομικής φύσης. Και φυσικά και διοικητικής ευθύνης, αυτά πάνε μαζί, δεν μπορεί να υπάρχει αστική αν δεν υπάρχει ποινική και δεν μπορεί να υπάρχει ποινική αν δεν υπάρχει και αστική, αυτά πάνε μαζί τα θέματα. Σε κάποιες από τις αναφορές και τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών πράγματι είναι στα όρια. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγηθούμε και στη δικαιοσύνη. Γιατί κάποια από αυτά είναι στα όρια και αποτυπώνουν μια όχι ιδιαίτερα ευχάριστη κατάσταση σε ότι αφορά διαχείριση κι οικονομικά θέματα της επιχείρησης. Αφού ακολουθήσει και η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από κει και πέρα θα δρομολογηθούν όποιες άλλες πρωτοβουλίες κριθεί απαραίτητο να γίνουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *