Ολοκληρώθηκε  η επίσκεψη κλιμακίου Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα τη Δευτέρα και την Τρίτη με την Κινητή Μονάδα

Κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου βρέθηκε στην Καβάλα τη Δευτέρα και την Τρίτη στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, στην αίθουσα «Ν. Μάρτης» με την Κινητή Μονάδα, με οδοντίατρο, παιδίατρο για εμβολιασμούς παιδιών και γυναικολόγο για δωρεάν τεστ – ΠΑΠ. Οι εξετάσεις και οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν από τις 9:00 μέχρι τις 14:00. Οι ίδιες δράσεις θα συνεχιστούν σήμερα  και αύριο στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Συμφωνά με την εκπρόσωπο των Γιατρών του Κόσμου στην Καβάλα κ. Άννα Γιοβανιού, η προσέλευση χθες κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Στις δηλώσεις της η κ. Γιοβανιού σημείωσε πως «από το πρωί της Τρίτης είχαμε κόσμο και για το γυναικολόγο και για τον παιδίατρο. Τη Δευτέρα δεν είχαμε για τα εμβόλια αρκετά παιδιά, την Τρίτη είχαμε. Προφανώς επειδή μεσολάβησε και το τριήμερο και δεν προβλήθηκε αρκετά από τα μέσα ενημέρωσης η δράση αυτή λόγω των άλλων δραστηριοτήτων που υπήρχαν στην Καβάλα. Όμως την Τρίτη είχαμε κόσμο από το πρωί. Έγιναν δωρεάν εμβόλια στα παιδιά, δωρεάν τεστ – ΠΑΠ στο γυναικολόγο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα τα πάρουν οι ενδιαφερόμενες στο σπίτι τους μετά από ένα μήνα. Επίσης έγινε δωρεάν εξέταση από τον οδοντίατρο. Ήμασταν στην αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” στο Διοικητήριο της Καβάλας».

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στη Δράμα. «Κι εκεί θα φιλοξενηθούμε στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο Διοικητήριο» ανέφερε σχετικά η κ. Γιοβανιού, συμπληρώνοντας πως «τις συγκεκριμένες δράσεις τις κάνουμε σχεδόν κάθε χρόνο. Απλώς επειδή η Κινητή Μονάδα επισκέπτεται όλα τα μέρη της Ελλάδας και τα νησιά ιδιαίτερα, η επίσκεψη που κάνει στην Καβάλα είναι μια φορά το χρόνο, όπως και στις άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πριν από μερικούς μήνες ήταν στην Κομοτηνή, στα ορεινά. Τώρα είναι σε Καβάλα – Δράμα και από κει και μετά στη συνέχεια θα δούμε ποιες περιοχές θα επισκεφθεί. Πέρσι ήμασταν στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας. Στα ορεινά του νομού πηγαίνουμε και με γιατρούς της Περιφέρειάς μας κι όχι μόνο με την Κινητή Μονάδα. Αυτές είναι αποστολές που τις κάνουμε μόνοι μας, δηλαδή γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί χωρίς Κινητή Μονάδα. Είναι συνήθως δερματολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος και ορθοπεδικός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση