Ολοκληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας  της δομής KAVALA CREA CENTER  και στις 28-29 Νοέμβριου  φιλοξένει εκπαιδευτική επίσκεψη και ομαδική εικαστική έκθεση των συμμετεχόντων

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της δομής Kavala Crea Center, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου BSB 757 Crea Centers, του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Black Sea Basin 2014-2020, και φιλοξενείται στον χώρο της Μεγάλης Λέσχης.

Το πρώτο αυτό έτος λειτουργίας, το Kavala Crea Centers φιλοξένησε 50 καλλιτέχνες και 13 δημιουργικές δράσεις (σεμινάρια εκπαίδευσης και ομιλίες έμπνευσης, παρουσίαση εργασιών και ομιλίες καθοδήγησης από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου των τεχνών) απευθυνόμενα όχι μόνον στους επωφελούμενους του έργου αλλά και στο κοινό της πόλης. Ο χρόνος αυτός ολοκληρώνεται με μια διακρατική εκπαιδευτική επίσκεψη, με συμμετοχή των ξένων εταίρων μας στην Καβάλα στις 28-29 Νοεμβρίου 2022 από τα αντίστοιχα Crea Centers της Κωνσταντινούπολης, της Byala, της Κωνστάντζα και του Μικολαιβ (που θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά).

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης είναι η γνωριμία των εταίρων μας με τις υποδομές και το έμψυχο δυναμικό του kavala Crea Centers αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία για τους καλλιτέχνες του Kavala Crea Centers να συστηθούν στα 4 Crea Centers της Μαύρης Θάλασσας.

H εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη θα διανθιστεί από πλήθος παράλληλων δράσεων, έτσι ώστε να παρουσιαστεί η λειτουργία του θεσμού αλλά και το παραγόμενο καλλιτεχνικό προϊόν του Kavala Crea Centers. Έτσι, στις 28,29 και 30 Νοεμβρίου, θα φιλοξενηθούν στην Μεγάλη Λέσχη οι παρακάτω δράσεις:

  1. 1. Μια ομαδική εικαστική έκθεση με έργα των καλλιτεχνών- μελών του Kavala Crea Center, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης. Η έκθεση αυτή θα παραμείνει είναι ανοιχτή και επισκέψιμη για το κοινό της Καβάλας από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρες 17.00-21.00.
  2. 2. Βιωματικό εργαστήριο Μεταξοτυπίας από την κα. Θώμη Αγγέλου- μέλος του Kavala Crea Center, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, 10:30-12.30. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αυτού οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας, χωρίς κάποιες απαιτούμενες ικανότητες ή γνώσεις, θα ανακαλύψουν την πανάρχαια μέθοδο εκτύπωσης και αναπαραγωγής επαναλαμβανόμενων μοτίβων ή οποία έχει παραμείνει σχεδόν αυτούσια έως τις μέρες μας, υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες της κας Αγγέλου. Η άσκηση της τεχνικής της μεταξοτυπίας θα γίνει ένα προσωπικό βίωμα και το τελικό αποτέλεσμα της εκτύπωσης θα αποτελέσει ένα πνευματικό δημιούργημα, το οποίο είναι μοναδικό, δίνοντας ευχαρίστηση, γνώση και απόλαυση στους συμμετέχοντες.
  3. 3. Παρουσίαση δημιουργικού πρότζεκτ, με τίτλο «Colours in Sacred Spaces», του κ. Αριστοτέλη Δεληγιαννίδη, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο ατελιέ του καλλιτέχνη (Βενιζέλου 79). Πρόκειται για τη παρουσίαση μια ζωγραφικής δράσης, η οποία αποτελεί μία τελετουργία για το καλλιτέχνη καθώς μέσα σχολαστική προετοιμασία με αναγνώσεις θεολογικών και φιλοσοφικών κειμένων αλλά και ακούσματα μουσικών του κόσμου με παραδοσιακά όργανα, θα επιχειρήσει την δημιουργία ενός ζωγραφικού έργου.
  4. 4. Ομιλία με τίτλο « Οι τάσεις της αγοράς τέχνης μετά την πανδημία» από τον Φάνη Σιαντή του «Εικαστικού Κύκλου Σιαντί», την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης, στις 18:00 με Live Streaming. Ο Εικαστικός Κύκλος Σιαντή, με 38 χρόνια εμπειρίας και μια πλούσια συλλογή από πίνακες ζωγραφικής, μεταξοτυπίες, γλυπτά και κατασκευές υψηλής αισθητικής, ανεβαίνει στη σκηνή του Kavala Crea Center και μοιράζεται την τεχνογνωσία και την εμπειρία του, αναφορικά με τις  σύγχρονες τάσεις της αγοράς τέχνης στην μετα-COVID εποχή.  Ο Φάνης Σιαντής και ο Εικαστικός του Κύκλος, έχοντας γίνει συνώνυμο της καταξίωσης των καλλιτεχνών που φιλοξενεί, με έναν εκτεταμένο κατάλογο συνεργατών, πληθώρα εκθέσεων, παρουσιάσεων και αφιερωμάτων σε διάσημους  καλλιτέχνες της χώρας, θα διηγηθεί την προσωπική του πορεία, την εμπειρία του στην μεταξοτυπία αλλά και θα επιχειρήσει ένα σκιαγράφημα της σημερινής  αγορά τέχνης. Σκοπός της ομιλίας αυτής είναι να προσανατολίσει τους καλλιτέχνες του Kavala Crea Centres έτσι ώστε τα έργα τους να προσελκύσουν το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών αλλά και να μοιραστεί την ενδιαφέρουσα πορεία του τόσο με το κοινό της Καβάλας όσο και το διακρατικό κοινό του έργου.
  5. 5. Δημιουργικό εργαστήριο με τίτλο «Εργαλεία ψηφιακής προτυποποίησης, εκτύπωση 3D και σάρωση με λέιζερ», από την υποψήφια Διδάκτωρ, Σοφία Καβαθάκη, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και εργαστήριο « Προσθετικής Μηχανικής», την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της  Μεγάλης Λέσχης. Το αντικείμενο του εργαστηρίου αποτελεί μια εισαγωγή στην τέχνη της κατασκευής πρωτοτύπων, θα διερευνηθούν οι μηχανισμοί που οδηγούν στην ταχεία τεχνολογική καινοτομία, καθώς και η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, θα συζητήθούν οι τελευταίες και πιο συναρπαστικές εξελίξεις στην τεχνολογία εκπύπωσης, ώστε οι καλλιτέχνες του Kavala Crea Center να μπορούν να λάβουν καθοδήγηση για τα δικά τους δημιουργικά projects. Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής θα επιχειρηθεί η κατασκευή από τη αρχή έως το τέλος ένα μικρού πρωτοτύπου με χρήση τεχνολογίας 3D printing. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις μπορείτε να αντλείτε από την ιστοσελίδα του έργου Kavala Great Club – Crea Centers και στο email kavalacreacenter@gmail.com.

👉 Με τις εκδηλώσεις αυτές, ολοκληρώνεται το έργο Crea Center για το 2022. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να δημιουργούν ένα συνεκτικό πολιτιστικό ημερολόγιο που θα παρέχει έμπνευση και  θα δίνει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το δικό του δημιουργικό έργο καθώς και να έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες των άλλων συμμετεχουσών χωρών στο έργο. Παράλληλα, η δραστηριότητα αυτή ανοίγεται και στην πόλη και ακτινοβολεί νέες ιδέες και προσεγγίσεις στην τέχνη του σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.