Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα και στο πολιτιστικό κέντρο του Σταυρού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα που στεγάζεται στο κτίριο της Κοινότητας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο αναμένεται να τοποθετηθούν τα έπιπλα και το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τη δημιουργία ΚΕΠ στο ισόγειο του κτηρίου της κοινότητας Αμυγδαλεώνα. Στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνονται κάποιες εργασίες στο πολιτιστικό κέντρο του Σταυρού Αμυγδαλεώνα που κι αυτές ολοκληρώθηκαν. Είμαστε έτοιμοι από πλευράς δήμου, έχουν παραγγελθεί τα έπιπλα και περιμένουμε την τράπεζα Πειραιώς να εγκαταστήσει το ΑΤΜ στο ισόγειο. Οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα θα έχουν ΑΤΜ κι έναν σύγχρονο χώρο να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδώ και 9-10 μήνες υπάρχει μόνιμος υπάλληλος στον Αμυγδαλεώνα και οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους».

Συνέχισε λέγοντας ότι «έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Λυδία. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για ένα έργο 500 χιλιάδων ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στην κοινότητα Φιλίππων. Ελπίζουμε ότι θα προλάβουμε τη φετινή χρονιά, καθώς αυτά τα έργα πρέπει να γίνονται υπό ορισμένες καιρικές συνθήκες και δεν πρέπει να πιάσει το κρύο.

Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε τη διαδικασία σύνταξης μελέτης για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στις αγροτικές περιοχές. Κάναμε σχεδιασμό ήδη και θα υποβάλλουμε τη μελέτη στο πρόγραμμα «Τρίτσης».

Έχουν υποβληθεί μελέτες στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Κρηνίδες, το Πολύστυλο, το Δάτο και σε τμήμα του Ζυγού. Περιμένουμε την πρόσκληση από την Περιφέρεια για να υποβάλλουμε το έργο για την αναβάθμιση του γυμνασίου Κρηνίδων. Γενικά προχωράμε αρκετά θέματα σε διάφορους τομείς. Ελπίζουμε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα διότι η γραφειοκρατία είναι μια δύσκολη υπόθεση».

ΥΔΡΕΥΣΗ

Για την ύδρευση στην περιοχή είπε ότι «βελτιώθηκαν λίγο οι συνθήκες αλλά τα προβλήματα ειδικά στον οικισμό των Φιλίππων ήταν έντονα και φέτος. Έγιναν κάποιες ενέργειες, αντικαταστάθηκε ένα μεγάλο τμήμα του αγωγού μπαίνοντας στον οικισμό κι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι προς τον οικισμό Βρυσούλες. Το πρόβλημα ήταν αρκετά έντονο και φέτος. Από τη ΔΕΥΑΚ είναι υπό έγκριση μία διαδικασία έγκριση γεώτρησης βόρεια του οικισμού που ελπίζουμε ότι θα λύσει το πρόβλημα. Ελπίζω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Αν αξιολογηθούν θετικά οι προτάσεις μας για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα προαναφερθέντα χωριά θα λυθούν κι εκεί πολύ σημαντικά προβλήματα. Στις Κρηνίδες για να διορθωθεί μια βλάβη στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού, πρέπει να κλείσει το νερό σε όλο το χωριό. Αυτό είναι τραγικό. Αν αντικατασταθεί το δίκτυο με ένα σύγχρονο και ασφαλές, θα κλείνουμε ένα κομμάτι του χωριού και όχι ολόκληρο.

Είναι πολλά τα προβλήματα, προσπαθούμε και κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.