ΕργασίαΚύριο άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον αγωγό ύδρευσης στο κόμβο του Φαλήρου όπως ανέφερε  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον αγωγό ύδρευσης στο κόμβο του Φαλήρου όπως ανέφερε  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και σε μία σειρά άλλων σημαντικών ζητημάτων για την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «εκεί στον κόμβο Φαλήρου είχε προκύψει ένα τεράστιο θέμα, ο εργολάβος που εκτελούσε το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης Βενιζέλου – Ερυθρού Σταυρού προκάλεσε μια ζημιά σε έναν αγωγό εκεί, με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική εκροή νερού στην Ερυθρού Σταυρού σε όλο το μήκος σχεδόν μέχρι μετά το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επιλέξαμε να μην κάνουμε διακοπή την Παρασκευή το μεσημέρι ακριβώς για να μειώσουμε κατά το δυνατόν την όχληση των επαγγελματιών. Επιλέξαμε δηλαδή, σταθμίζοντας τη ζημιά και τη σοβαρότητά της, να αφήσουμε το νερό να τρέχει, να βγάλουμε ανακοίνωση, να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες γιατί η περιοχή εκεί έχει πάρα πολλές εμπορικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και την Τετάρτη προγραμματισμένα στις 3 το μεσημέρι κόψαμε την παροχή του νερού και αποκαταστήσαμε τη βλάβη περίπου μέχρι τις 7 το απόγευμα. Ήταν μια δύσκολη επέμβαση για μας, γιατί ήταν σε έναν αγωγό που η διατομή του ήταν μεγάλη, εξωτερικό δίκτυο και για αυτό το λόγο ήθελε πολύ μεγάλη προσοχή για να μη δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα και στη λειτουργία βέβαια των καταστημάτων, αλλά και στο σύστημα γενικότερα. Ευκαιρίας δοθείσης μετατοπίζουμε και τον πυροσβεστικό κρουνό που ήταν τοποθετημένος εκεί διότι η τοποθέτησή του δεν έγινε με τρόπο που θα έπρεπε να γίνει και για αυτό δημιουργήθηκε το πρόβλημα στον αγωγό το συγκεκριμένο».

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Συμπλήρωσε δε πως «από κει και πέρα στη Μητροπόλεως αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα από μια θραύση, αυτές οι θραύσεις είναι απροειδοποίητες και δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τον κόσμο έγκαιρα γιατί πρέπει όταν κάτι είναι ξαφνικό πρέπει άμεσα να ενεργήσεις για να λύσεις το πρόβλημα. Σε όλο αυτό το μήκος κύματος κινείται και η παρέμβαση στα δύο μεγάλα έργα που εξελίσσονται στην υψηλή και μέση κεντρική ζώνη. Η μέση κεντρική ζώνη πλέον έχει φτάσει μέχρι το σημείο να δουλεύει τις καθέτες οδούς στην οδό Ομονοίας. Έχουμε ολοκληρώσει τους καθέτους και μέχρι την οδό Παύλου Μελά. από βδομάδα θα βγούμε στην οδό Ομονοίας για να κάνουμε τα δίκτυα από τον Άγιο Παύλο περίπου μέχρι την Παύλου Μελά και στη συνέχεια η εργολαβία θα μετατοπιστεί στις κάθετες οδούς Φιλελλήνων και μέχρι την Πλατεία και με αυτόν τον τρόπο θα δουλέψουμε την Ομόνοια. Στη συνέχεια και θα φτάσουμε περίπου μέχρι το Πρωτοδικείο, υπολογίζω μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχουμε ολοκληρώσει όλη αυτήν την παρέμβαση που γίνεται στη μέση κεντρική ζώνη στα δίκτυα ύδρευσης. Θέλω να κάνω μια επισήμανση εδώ, πολλές φορές διαμαρτύρονται πολίτες για το μπετόν που πέφτει μετά από κάποιο όρυγμα. Θέλω να πω ότι αυτή είναι προσωρινή αποκατάσταση, δεν είναι τελική. Ειδικά εκεί στην Ομονοίας υπάρχει μεγάλη διαμαρτυρία των πολιτών που θεωρούν ότι είναι το μπετόν η τελική επίστρωση. Θέλω να διευκρινίσω ότι μετά το πέρασμα του αγωγού και την προσωρινή αποκατάσταση ακολουθούν τεστ πιέσεως και φυσικά μόλις ολοκληρωθούν αυτά τα τεστ θα ξηλωθεί το μπετόν, θα γίνουν οι τελικές συμπιέσεις και θα πέσει και η άσφαλτος που είναι η τελική επίστρωση. Άρα λοιπόν λίγο υπομονή».

ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε πως «ξεκινήσαμε μια πολύ μεγάλης σημασίας για τη ΔΕΥΑΚ παρέμβαση στα αντλιοστάσιά μας. Από την Πέμπτη το απόγευμα μέχρι το πρωί στις 8 της Παρασκευής δουλεύανε τα συνεργεία μας με τη συνδρομή αποφρακτικού μηχανήματος το Α4 αντλιοστάσιό μας που είναι στο Καρνάγιο, το καθαρίσαμε, είναι ένα αντλιοστάσιο που έχει να καθαριστεί τουλάχιστον δέκα χρόνια. Εικοσιπέντε κυβικά μέτρα φερτής ύλης, άμμος, χώμα. Θα ζητήσουμε και τη συνδρομή των πολιτών στο να μην πετάγονται στις αποχετεύσεις όλα αυτά τα πράγματα, χαρτιά, πανιά ότι μπορεί κανείς να φανταστεί βρίσκει στα αντλιοστάσια που προκαλούν ζημιές στις αντλίες. Εμείς ξεκινάμε προγραμματισμένα και συντεταγμένα τον καθαρισμό του Α4, θα προχωρήσουμε στο Α5 που είναι το αντλιοστάσιο στον ΟΑΕΔ και θα συνεχίσουμε στην Καλαμίτσα, στην περιοχή του Βύρωνα και στο μεγάλο στην Κεντρική Πλατεία. Αφού καθαριστούν θα ελαφρυνθεί το τελικό αποτέλεσμα της επεξεργασίας των λυμάτων στο βιολογικό της Καβάλας. Κάτι ανάλογο έχει ήδη ολοκληρωθεί και στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Αυτήν την εβδομάδα ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται και στα αντλιοστάσια στην Καρβάλη. Στοχεύουμε πριν έχουμε χειμώνα και βροχοπτώσεις μεγάλες, τα αντλιοστάσιά μας να είναι έτοιμα, καθαρά, απαλλαγμένα από φερτά, για να μη δημιουργούμε πρόβλημα μεγαλύτερο στην επεξεργασία των λυμάτων στους βιολογικούς Καβάλας, Παληού και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Παράλληλα ετοιμάζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμά μας για το 2017, τον προϋπολογισμό, θα ψηφιστεί για να πάει να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη. Προγραμματίζουμε και τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε στο 2017 σε όλο το σύστημα το δαιδαλώδες σύστημα της ΔΕΥΑΚ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *