«Οι τιμές των καυσίμων τραβούν την ανηφόρα, οι καταναλώσεις συνεχώς μειώνονται» δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών  Πούλος Φώτης

Ράλι έχει ξεκινήσει στις τιμές των υγρών καυσίμων και γενικά έχουμε θέμα και με το πετρέλαιο θέρμανσης. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Πούλος Φώτης.

Όπως τόνισε αρχικά «Είναι γεγονός πως έχει ανέβει το πετρέλαιο θέρμανσης και κυμαίνεται το πετρέλαιο θέρμανσης περί τα 97 λεπτά κατά μέσο όρο μέσα στο νομό ενώ οι τάσεις είναι ανοδικές.

Τώρα έχουμε μια μεγάλη επιβάρυνση. Φόροι που ξεπερνούν τα 50 λεπτά ανά λίτρο και έχουμε τιμή στο ένα ευρώ. Θα μπει νέος φόρος στο πετρέλαιο κίνησης (8 λεπτά στο λίτρο) όπως και στην αμόλυβδη (4 λεπτά). Μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση στο υγραέριο μια και θα φτάσει και τα 11 λεπτά.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης ήδη μπήκε η αύξηση στις 15 Οκτωβρίου. Επίσης θα έχουμε επιβάρυνση του ΦΠΑ οπότε πάμε ακόμη πιο υψηλά και στην αμόλυβδη θα φτάσουμε στο 1.5 ευρώ. Αυτή είναι μια ανοησία όλως των κυβερνώντων από την στιγμή που ήρθε η κρίση μια και φέρνουν φόρους με αποτέλεσμα να μειώνουν συνεχώς την κατανάλωση.

ΚΡΥΩΝΟΥΝ….

Πρόσθεσε δε πως «Το μόνο είναι ότι κάποιοι κρυώνουν. Με το επίδομα τώρα θέρμανσης πάνω από 100 χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να μπουν και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι για την επιστροφή η κυβέρνηση το άνοιξε 2,5 μήνες αργότερα αφού ξέραμε ότι κάτι δεν θα αλλάξει, ταλαιπώρησε τους πολίτες.

Αυτό το αλαλούμ εύλογα κούρασε τον καταναλωτή όταν πια και ο ίδιος ξέρει καλά ότι θα μπορούσε από 15 Οκτωβρίου να δει το σύστημα να τρέχει και έγκαιρα να κάνει τις κινήσεις του.

Μα αν κάποιος κάνει 31 Δεκεμβρίου την αίτηση θα χάσει φέτος το επίδομα, θα πάει του χρόνου. Είπαν ότι πρώτη δόση για το πετρέλαιο θα δοθεί 30 Ιανουαρίου και θα δούμε αν όντως έτσι γίνει.

Όσο για τις παραγγελίες είναι πεσμένες σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 20% ενώ σε σχέση με πέρσυ είμαστε ακόμη 4% πεσμένοι και στα καύσιμα κίνησης. Αυτό είναι αποτέλεσμα των διυλιστηρίων και είπαμε επιτέλους να δούμε ότι αυτό είναι το θέμα και το πρόβλημα.

Όσο αυξάνεται το ΦΠΑ και ο φόρος, μεγαλώνει το παρεμπόριο. Και δεν υπάρχει μηχανισμός αυτό το πράγμα να περιορισθεί. Ελπίζω να υπάρξει περιορισμός αλλά δεν γίνεται κάτι. Μόνο αυξήσεις φέρουν στα καύσιμα και έστω και ας ξέρουν ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης όπου και αν μπει φέρνει στέρηση εσόδων λόγω μειωμένης κατανάλωσης.

Σκεφτείτε ένα ζευγάρι με σπίτι έως 100 τετραγωνικά και 300 περίπου ευρώ επίδομα όπως επίσης και έναν άλλο ζευγάρι με μικρότερο σπίτι που θα πάρει μικρότερο επίδομα. Αρκεί βέβαια να κάνει έγκαιρα τα χαρτιά του, την αίτησή του, ειδάλλως δεν υπάρχει περιθώριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.