Κύριο άρθροΠολιτική

«Οι συμφωνίες της Ελλάδας με Ισραήλ και Ιταλία, καταδεικνύουν τον σημαίνοντα ρόλο της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο», δηλώνει ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης

Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού του Ισραήλ πέτυχε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπου οι δύο χώρες επιδιώκουν τον σεβασμό των ΑΟΖ. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης έκανε λόγο σε δηλώσεις του για σημαίνοντα ρόλο της χώρας μας στην Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η πιο σημαντική είδηση της πρώτης μέρας του επίσημου ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Ισραήλ είναι η απόλυτη στήριξη που μας παρείχε το Ισραήλ, ο κ. Νετανιάχου, όσον αφορά την κρίση και τη σχέση μας με την Τουρκία. Στην κοινή δήλωση των δύο πρωθυπουργών, μετά τη συνάντησή τους, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το Ισραήλ επαναλαμβάνει την πλήρη στήριξή του και την ισχυρή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες αλλά και την αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων. Ξεκάθαρη θέση απέναντι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, οι δύο χώρες ζητάνε το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων όλων των κρατών όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θάλασσας. Μετά τη συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, έρχεται το Ισραήλ να ταχθεί με το μέρος της χώρας μας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και νομίζω είναι σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο και την Αλβανία για τη σύναψη δύο ακόμη συμμαχιών. Αυτά καταδεικνύουν τον σημαίνοντα ρόλο της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που η Τουρκία εκ των πραγμάτων μένει στο περιθώριο».

ΑΤΜ ΝΙΚΗΣΙΑΝΗΣ

Για το ΑΤΜ στη Νικήσιανη είπε ότι «μπορεί σε σχέση με τα μεγάλα θέματα κάποια ζητήματα να είναι πεζά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών μας, που είναι εξίσου σημαντική. Είχα ένα πιεστικό αίτημα και από τον αντιδήμαρχο της περιοχής, κ. Σαραντούδη και από τον πρόεδρο της Νικήσιανης κ. Στάμο και από τους συμπολίτες, όποτε πήγαινα εκεί. Ένα τέτοιο μηχάνημα είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας από τη Νικήσιανη, τη Γεωργιανή και το Παλαιοχώρι, χωρίς να πάνε στην Ελευθερούπολη.

Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο για τα πολύ καλά τους λόγια. Όταν όλοι ας ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα, ακόμη κι αν φαίνονται δύσκολα. Ευχαριστώ και την Alpha Bank που επέδειξε την απαραίτητη ευαισθησία και θα πρέπει να επιδεικνύουν γενικότερα οι τράπεζες. Χωρίς τους πολίτες οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβιώσουν. Χαίρομαι που ένα αίτημα των συμπολιτών ικανοποιήθηκε και είμαστε διαρκώς κοντά τους για να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν λύνονται όλα, αλλά όταν ασχολείσαι πολύ πάντα κάτι καλό βγαίνει».

ΚΕΠ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

Για το ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα είπε ότι «στις 29 Νοεμβρίου είχαμε επισκεφθεί την ηγεσία του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη, Εκεί τέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στον Αμυγδαλεώνα. Από τότε άλλαξαν πολλά στην ψηφιακή διακυβέρνηση, μεσολάβησε μια πανδημία, και πολλά πέρασαν μέσω του υπολογιστή μας κι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον υπουργό κ. Πιερρακάκη γι’ αυτές τις αλλαγές. Όμως και το ΚΕΠ, ειδικά για τους μεγαλύτερους, είναι πολύ σημαντικό. Την Περασμένη Πέμπτη με ενημέρωσε ο υπουργός ότι εγκρίθηκε και τυπικά η δημιουργία του ΚΕΠ στον Αμυγδαλεώνα. Το πότε ακριβώς θα λειτουργήσει είναι ζήτημα του Δήμου Καβάλας. Ο χώρος είναι το κοινοτικό κατάστημα. Φτιάχνεται και το αν θα είναι έτοιμο τέλος Ιουνίου ή τέλος καλοκαιρού είναι κάτι που εξαρτάται από τον Δήμο Καβάλας. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, με τον οποίο έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία η οποία αποβαίνει προς όφελος των συμπολιτών μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *