Οι συμβάσεις των καθαριστριών και των υπαλλήλων σίτισης του Νοσοκομείου Καβάλας λήγουν προς το τέλος του χρόνου

Οι διετείς συμβάσεις των καθαριστριών του Νοσοκομείου Καβάλας λήγουν προς το τέλος του χρόνου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως αν πάνε σε νέα προκήρυξη δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν οι νυν συμβασιούχοι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «οι διετείς συμβάσεις των καθαριστριών και του τμήματος σίτισης λήγουν τέλος Νοεμβρίου και τέλος Δεκεμβρίου, αντίστοιχα. Το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή μας αναγκάζει ή να πάμε σε ιδιώτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή να κάνουμε νέα προκήρυξη αλλά με αυτήν δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νυν εργαζόμενοι. Όλα αυτά αν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Αν αλλάξει, θα δούμε το πώς θα συνεχίσουμε με τους ίδιους εργαζόμενους. Μακάρι να αλλάξει και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις καινούργιες διετείς συμβάσεις που θα υπογραφούν. Διαφορετικά, ή θα γίνουν συμβάσεις με νέους εργαζόμενους ή θα πάμε σε ιδιώτη τον οποίο θα προτρέψουμε να προσλάβει τις ήδη εργαζόμενες».

Σε ό,τι αφορά το θέμα που ανέδειξε η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου είπε ότι «πριν ένα χρόνο ήταν κυβέρνηση. Ας έλυναν τα προβλήματα για τα οποία κόπτονται και είναι υπέρ των εργαζομένων κι εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ τους. Δεν θέλω να παρακολουθήσω την κα Ελευθεριάδου, άλλωστε και σε προηγούμενη αντιπαράθεση διαπιστώθηκε ότι έκανε λάθος και δεν ξαναμίλησε για το θέμα που είχε προκύψει. Θα το καταλάβει πού αναφέρομαι.

Προσωπικά θα τηρήσω αυτά που το νομοθετικό πλαίσιο με καλύπτει. Ο διοικητής έχει αρμοδιότητες αλλά δεν μπορεί να παρεκκλίνει από το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει. Αν αλλάξει θα κινηθούμε ανάλογα»

ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Για τον κορωνοϊό είπε ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται, δεν έχουμε περιστατικά κι αυτό μας ικανοποιεί. Παίρνουμε αρκετά δείγματα σε καθημερινή βάση, είτε από ύποπτα άτομα είτε από άτομα που πρόκειται να κάνουν εγχείρηση ή θα πάνε σε γηροκομεία, σε κέντρα αποκατάστασης κλπ. Όλα τα δείγματα είναι αρνητικά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.