ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Οι Ρώσοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας από την Διεθνή Τουριστική Έκθεση Μόσχας όπως το επιβεβαιώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «την Πέμπτη τελείωσε και η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που διοργανώνεται στη Ρωσία, στη Μόσχα, όπου η Περιφέρειά μας ήταν παρούσα μέσα από stand που μίσθωσε ο ΕΟΤ. Ήταν θετικό ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ της Καβάλας καθώς επίσης ο Δήμος Νέστου και πάρα πολλοί ξενοδόχοι. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Περιφέρειας που μέσα από αυτές τις Εκθέσεις μπορεί να φιλοξενήσει και Δήμους αλλά και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Το θετικό είναι ότι φέτος είναι και το έτος τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας, γι’ αυτόν το λόγο ένα από τα event που διοργανώθηκε από την Ελλάδα ήταν στην Πρεσβεία μας στη Μόσχα όπου παραβρέθηκα προσωπικά ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Εκεί παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας, της κας Μανίλοβα και του Έλληνα πρέσβη κ. Αντρέα Φρυγανά, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί τους αλλά και με εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδας όπου δόθηκε η ευκαιρία να προωθήσω τον θρησκευτικό τουρισμό για την Περιφέρειά μας. Τους ανέφερα ακόμη μία φορά για το σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο που βρίσκεται στην Καβάλα, δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου εκεί για πρώτη φορά ο Απόστολος Παύλος κήρυξε τον Χριστιανισμό. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι άνθρωποι της Ρωσικής Εκκλησίας καθώς επίσης και οι επικεφαλής των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων. Αυτό δείχνει ότι το 2018 θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά, τουριστικά, για την περιοχή μας από τη ρωσική αγορά και ότι οι Ρώσοι ανακαλύπτουν σιγά- σιγά τις ομορφιές και τους θησαυρούς που έχει η περιοχή μας».

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Σχολίασε επίσης ότι «είναι θετικά τα μηνύματα. Οι Ρώσοι δείχνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βυζαντινά μνημεία, για τις εκκλησίες, για τα μοναστήρια. Τους ανέφερα σ’ αυτό το ειδικό event όπου έγινε μέσα σε κλειστό κύκλο, όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας, γιατί οι Ρώσοι εκτός από το «ήλιος και θάλασσα» και τα νησιά, δείχνουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον θρησκευτικό τουρισμό. Τους ανέφερα για τη Μονή Εικοσιφοίνισσας στη Δράμα, για την Παγγαιορείτισσα, για την Παναγία την Κοσμοσώτηρα στις Φέρες, για το Διδυμότειχο που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Βυζαντίου, για τον Άγιο Νικόλαο στο Πόρτο Λάγος και όλα αυτά για τα οποία δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Ρώσοι, μα πάνω απ’ όλα για τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων που είναι το brand name της περιοχής μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *