Οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας Καβάλας – Αγίας Πετρούπολης συζητήθηκαν   στη συνάντηση του Θ. Μαρκόπουλου με την αναπληρώτρια επικεφαλής της περιοχής Νέφσκι

Όπως ήταν προγραμματισμένο, την αναπληρώτρια επικεφαλής της περιοχής Νέφσκι της Αγίας Πετρούπολης, Έλενα Βλαδιμίρσκαγια, καθώς και τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας που τη συνόδευαν, υποδέχτηκε το πρωί χθες  στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε θερμό κλίμα, ο κ. Μαρκόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, ενώ η κ. Βλαδιμίρσκαγια σημείωσε με έμφαση ότι θα βοηθήσει στην προβολή της Καβάλας στην Αγία Πετρούπολη.

 

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ

 

«Καλωσορίσαμε στην Καβάλα μια αντιπροσωπεία πραγματικά φίλων που μας επισκέπτονται από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, την παλαιά πρωτεύουσα της Ρωσίας, τους οποίους συνοδεύει ο γνωστός μας με ελληνική καταγωγή Κώστας Γκαμπαϊρίδης. Πάντα οι σχέσεις μας με τη συγκεκριμένη περιοχή είναι καλές, πολλοί άνθρωποι από εκεί βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιφέρεια και προσπαθούμε και για λόγους ιστορικούς και για λόγους τουριστικούς να συνεχίσουμε τις επαφές για να διευρύνουμε αυτήν την συνεργασία. Συναντήθηκα με την αναπληρώτρια του κυβερνήτη της περιοχής, την οποία συνόδευαν παράγοντες που ασχολούνται με τον επιχειρηματικό τομέα και είχαμε την ευκαιρία να τους ενημερώσουμε για θέματα που αφορούν την περιοχή μας, αλλά και για τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας μας», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ

Από την πλευρά της η κ. Βλαδιμίρσκαγια, στις δηλώσεις της υπογράμμισε: «Φυσικά θα αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Αγίας Πετρούπολης με την Καβάλα. Είχαμε τις προτάσεις ανάπτυξης μεταξύ των σχολείων μας για μαθητικές ανταλλαγές για να έρχονται τα παιδιά μας εδώ το καλοκαίρι για τις θερινές διακοπές τους, ενώ θα βοηθήσουμε στην προβολή της Καβάλας στην αγορά της Αγίας Πετρούπολης».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.