Κύριο άρθροΠολιτική

“Οι περισσότεροι που είναι σήμερα στη διοίκηση της Περιφέρειας βιοπορίζονται μέσα από τις καρέκλες” δηλώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης

Ανεξάρτητο χαρακτήρισε τον συνδυασμό τους ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.
Αρχικά ανέφερε ότι “Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Τοψίδης αυτή την φορά με την παράταξή του θα είναι στη διοίκηση της Περιφέρειας Αυτό που βλέπουμε είναι ότι 4 χρόνια τώρα, κάναμε σοβαρή δουλειά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναδείξαμε τα θέματα της καθημερινότητας, κάναμε επερωτήσεις, κάναμε συζήτηση και είμαστε κοντά στους πολίτες.
Εξάλλου μέσα από τους πολίτες διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα ουσίας και είμαστε η μοναδική παράταξη που κατεβαίνει ανεξάρτητη για να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών μας. Είμαστε μια ανεξάρτητη παράταξη που έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο ενώ μαζί με τους πολίτες διαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα σε 4 άξονες.
Κοινωνία, Οικονομία, Περιβάλλον και Τεχνολογία αποτελούν τον στόχο μας ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας με τη δική μας παράταξη θα είναι μια διοίκηση για να δουλέψουμε με πρόγραμμα, στόχευση, χρονοδιάγραμμα και με στόχο να καλυτερέψουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών μας.
Οι παρατάξεις που παίρνουν μόνο χρίσματα κάτι πρέπει να βρουν για να χτυπήσουν το συνδυασμό μας. Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ιδεολογία. Πάντα έλεγα ότι είμαι ΝΔ. Αλλά έχω πει ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχουν ακηδεμόνευτες δυνάμεις. Πρέπει να υπάρχουν ανεξάρτητοι συνδυασμοί που να μην απολογούνται στην κεντρική εξουσία.
Ή στο κόμμα που τους έδωσε το χρίσμα. Γι αυτό και εγώ επιστρέφω σε όλους την κατηγόρια και λέω ότι αυτοί μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να κάνουν ψηφοδέλτιο για αυτό και πήγαν και πήραν ένα χρίσμα.
Καθημερινά τους βλέπω στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και λειτουργούν πάντοτε όχι με γνώμονα τη βοήθεια των κομμάτων της περιοχής μας αλλά πάντοτε με τις θέσεις των πολιτικών τους κομμάτων”.
ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ
Ο ίδιος τονίζει το “Το 2019 έκανα και εγώ μια διεκδίκηση του χρίσματος από τη ΝΔ. Αυτό που πιστεύω είναι ότι το χρίσμα σε βοηθάει μόνο για να συντάξεις έναν συνδυασμό. Διαδικαστικά. Από εκεί και μετά δεν έχεις κάποια βοήθεια. Απεναντίας έχεις θέματα….
Το 2023 δεν θα διεκδικούσα χρίσμα και ο κ. Μέττιος αν μπορούσε να πετάξει από πάνω του το χρίσμα θα το πετούσε. Γιατί αυτή η στιγμή δεν βοηθιέται από το χρίσμα όποιος και αν το έχει. Και από την άλλη το χρίσμα είναι μόνο για να κάνεις έναν συνδυασμό.
Εμείς όμως έχουμε ένα πλήρες ψηφοδέλτιο και όπως βλέπουμε είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά. Έτσι προσφάτως είχαμε ένα θέμα με τα ατυχήματα με τους μετανάστες. Και εμείς θέσαμε θέμα να μπουν κιγκλιδώματα στην Εγνατία ώστε να μην μπορούν να περνούν αντίθετα τα αυτοκίνητα. Και η διοίκηση της Περιφέρειας μας είπε ότι δεν πρέπει να βάλουμε τέτοια στηθαία για να μην έρθει σε αντίθεση με την κεντρική διοίκηση.
Και είπαμε να κάνουμε ένα ψήφισμα ως Περιφέρεια για να πιέσουμε να λυθεί το θέμα και πάλι δεχθήκαμε αρνητική απάντηση. Γιατί; Μα για να μην τους φωνάξει ο κ. Οικονόμου… Εδώ βλέπουμε ότι ζεμπεκιά χόρεψε ο άλλος και του πήραν το χρίσμα. Άρα καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν αυτοί που έχουν τα χρίσματα και πως πρέπει να δουλεύουν… Δουλεύουν για το καλό των πολιτών ή για την κυβέρνηση; Και στο τέλος τέλος η επιλογή του καθενός για την Αυτοδιοίκηση είναι συγκεκριμένη. Όλα όσα δικαιούνται είναι οι φοβίες αυτών που έχουν τις καρέκλες όπου αν τις χάσουν δύσκολα να βρουν δουλειά και να βγάλουν μεροκάματο. Γιατί οι περισσότεροι που είναι σήμερα στη διοίκηση της Περιφέρειας βιοπορίζονται μέσα από τις καρέκλες”.