«Οι μαθητές δείχνουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σεβασμό στα μέτρα», δηλώνει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Απόστολος Βαγενάς

Προγραμματισμένη για χθες ήταν η επαναλειτουργία των Λυκείων και της 3ης Τάξεως οπόταν και σε επίπεδο Καβάλας οι καθηγητές είχαν επιστρέψει στα Λύκεια για να προετοιμάσουν την κατάσταση. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Απόστολο Βαγενά η υπηρεσία τους είναι σε απόλυτη ετοιμότητα για την λειτουργία της Γ’ τάξης Λυκείου, ενώ επισκεπτόμενος τα σχολεία συνάντησε ένα εξαιρετικό κλίμα. Έτσι χωρίς προβλήματα επαναλειτούργησαν όλα τα Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με  την Γ’ Τάξη Λυκείου.

Ο κ. Βαγενάς είπε ότι «επισκέφθηκα 3 σχολεία νωρίς το πρωί και θα επισκεφθώ κι άλλα αργότερα. Συνάντησα ένα εξαιρετικό κλίμα όσον αφορά τη διάθεση των παιδιών και την ωριμότητα που επιδεικνύουν. Πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών παραβρέθηκε σήμερα κι αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές παίρνουν στα σοβαρά και το ότι πρέπει να επανεκκινήσουν τα σχολεία και η ζωή μας γενικότερα. Αν τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις, τότε δεν έχουμε κάτι να φοβόμαστε. Βλέποντας τα παιδιά και την ωριμότητα που έχουν επιδείξει αυτά και ο ελληνικός λαός, που έγινε παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την οικουμένη, θα τη δείξουν και τώρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας ένα άλλο πεδίο να καταφέρουμε. Να δείξουμε ότι μπορούμε να ξαναβγούμε, σεβόμενοι τις επιπτώσεις του αόρατου εχθρού, αλλά έχοντας πάντα στο μυαλό μας ότι πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε να επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Οι μαθητές μετά από πορεία 12 ετών φτάνουν σε έναν περίπου μήνα στην ολοκλήρωση του αγώνα τους. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα τους δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν τα όνειρά τους πράξη. Με την υπευθυνότητα που τους χαρακτηρίζει βλέπω ότι το ξεκίνημα ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρο. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό. Τα παιδιά έχουν την ύλη τους, είχαν χρόνο αν προετοιμαστούν και να διαβάσουν. Τώρα θα δώσουν τις τελευταίες πινελιές στα τάξεις.

Τη Δευτέρα άνοιξε η Γ’ Λυκείου που θα είναι ο οδηγός. Βλέποντας οι μικρότερες τάξεις την υπευθυνότητα που δείχνουν, θα είναι φάρος με βάση το οποίο θα πρέπει να κινηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και οι άλλες τάξεις. Δείχνουν ήδη την απαιτούμενη υπευθυνότητα και σεβασμό στα μέτρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.