ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Οι Επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν από τη δομή προσφύγων του Ασημακοπούλου να κάνουν προμήθειες από την τοπική αγορά

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος συναντήθηκε με τον Διοικητή της δομής Ασημακοπούλου κ. Ρέμμο, από τον οποίο ζήτησε να γίνονται οι προμήθειες από την τοπική κοινωνία. Ο κ. Ρέμμος χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα τους.

Ο κ. Χατζηχρήστος δήλωσε στην εφημερίδα μας από την πλευρά του ότι «είχε προηγηθεί επιστολή προς τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης που κοινοποιήθηκε και στη δομή της Καβάλας. Θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε μια συνάντηση από κοντά, να θέσουμε τα αιτήματά μας, κάτι που έγινε. Ο ίδιος θεωρεί δίκαια και αυτονόητα τα αιτήματά μας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονισμός προμηθειών της ύπατης αρμοστείας και να γίνονται όλες οι προμήθειες από την τοπική κοινωνία. Όπως από την τοπική κοινωνία να είναι και οι προσλήψεις. Δεν ζητάμε κάτι εξωπραγματικό. Στην εποχή αυτή της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης είναι κάτι που θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία και οικονομία. Ζητάμε να αλλάξει το καθεστώς και γίνονται προμήθειες από άλλους νομούς. Ζητήσαμε τη βοήθεια του κ. Ρέμμου που ως διορισμένος διοικητής από την κυβέρνηση θα μπορέσει να προωθήσει και να υποστηρίξει τα αιτήματά μας. Πιθανόν να μπορεί να αναλάβει και πρωτοβουλίες πάνω σ’ αυτό. Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση».

ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ

Για την αγορά της Καβάλας είπε ότι «βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι. Εξανεμίζονται οι ελπίδες που είχαμε για το καλοκαίρι. Ο Αύγουστος ξεκίνησε και το μόνο στο οποίο εστιάζουμε είναι πλέον οι διακοπές των Ελλήνων. Αλλά και το καλύτερο σενάριο να πάρουμε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο καλό. Αυτό σημαίνει ότι το χειμώνα θα είναι πάρα πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα, μιας και έχουμε και τις αναστολές από την άνοιξη που θα συσσωρευτούν το διάστημα Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου και θα κληθούμε να τις πληρώσουμε τότε. Ας ελπίσουμε ότι θα παρθούν κι άλλα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και θα δώσουν ρευστότητα στις επιχειρήσεις, διότι αυτό χρειάζονται τώρα.

Το μόνο που μένει είναι να προστατεύσουμε την υγεία μας τώρα με την έξαρση που έχουμε τις τελευταίες μέρες στην περιοχή μας και είναι πρωτόγνωρες για όλους αυτές οι καταστάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια και να ξέρουμε τι θα γίνει αύριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *