ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Οι επαγγελματίες αρχίζουν να επιστρέφουν στα σωματεία και να τελούν υπό την σκέπη τους» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών  Γιάννης Παναγιωτίδης

Εκλογές έγιναν  στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και ο πρόεδρος της  κ. Γιάννης Παναγιωτίδης έκανε σχετικές δηλώσεις, καθώς έγιναν  εκλογές και στο Σωματείο Καφεζυθοπωλών.

Όπως τόνισε αρχικά «Είναι γεγονός πως η συμμετοχή των πολιτών και των επαγγελματιών από το 2017 και το 2018 δείχνει ότι τα μέλη των σωματείων αρχίζουν να δραστηριοποιούνται εκ νέου. Και αυτό είναι ένα θετικό σημάδι αφού φαίνεται ότι αρχίζει να υπάρχει μια συσπείρωση πάλι γύρω από τα σωματεία και αυτό δείχνει ότι όλοι καταλαβαίνουν πως αυτό που χρειάζεται είναι να βρίσκεται κανείς κάτω από την ομπρέλα του σωματείου προκειμένου να πετύχει κάτι.

Η ομπρέλα των Σωματείων και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών  μπορεί να βοηθήσει και να ετοιμασθεί και για τις προκλήσεις του καλοκαιριού ελέω του τουρισμού που αποτελεί πια τη βάση της ανάπτυξης της περιοχής μας. Είναι αυτός ο τομέας που βοηθά να αντέξουμε την οικονομική κρίση στην αγορά.

Ο χειμώνας εξάλλου ήταν ιδιαίτερα δύσκολος στην αγορά. Ο Δεκέμβριος ήταν δύσκολος σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Νομίζω ότι όλοι περιμένουν την άνοιξη και το καλοκαίρι για να αλλάξει η ψυχολογία».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πρόσθεσε  δε ότι «Η προετοιμασία για το καλοκαίρι και τη νέα σεζόν δίδει την δυνατότητα σε πολλά επαγγέλματα να προετοιμάζονται για το καλοκαίρι και αυτό δείχνει μια κινητικότητα.

Από την άλλη ξέρουμε ότι οι καφεζυθοπώλες έχουν ένα φρέσκο σωματείο. Έγινε προσπάθεια της επανασύστασης του σωματείου και αυτό έχει την ευθύνη να συνομιλεί με τη Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αναφορικά για τα καφέ. Ξεκίνησε μια συζήτηση για την μείωση των τραπεζοκαθισμάτων και νομίζω ότι πρέπει να την συνεχίσει σε διαφορετική βάση η νέα διοίκηση του Σωματείου Καφεζυθοπωλών.

Αυτό που εγώ εκτιμώ είναι ότι πρέπει να μειωθούν τα τέλη χρήσης πεζοδρομίου και κοινοχρήστων χώρων, όπως έκανε και ο Δήμος Παγγαίου. Και βέβαια πρέπει να εξομοιωθούν τα τέλη με τα καταστήματα που πληρώνουν τέλη στην παραλιακή ζώνη.

Έτσι μία μείωση 25-30%  είναι λογική και αυτό πρέπει να προταθεί. Ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης είπε ότι με την μείωση που έκανε αυξήθηκαν τα έσοδα. Χρειάζεται μια πολιτική απόφαση από τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα αρκεί να ξεκινήσουν οι συζητήσεις από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Καλανταρίδη».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *