Οι δραστηριότητες του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου από 13-19/3/2017

 

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΙΑΑΜΑΘ

 

Στο ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Δευτέρα 13 Μαρτίου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούσαν τις συμβάσεις για την ανακύκλωση και γενικότερα τον περιφερειακό  σχεδιασμό της  ΑΜΘ. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Καϊτατζόπουλος Χαράλαμπος.

 

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ- ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ XXV ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της XXV Ταξιαρχίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου στο στρατόπεδο “Τριανταφυλλίδη” στο Πετροχώρι της Ξάνθης παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη Μιχάλη μετά από πρόσκληση του νέου Διοικητή.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

 

Το τριήμερο 14-16 Μαρτίου συνεχίστηκε η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους συμπολίτες μας μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ. Έγινε διανομή σε 650 περίπου δικαιούχους. Το συντονισμό του προγράμματος είχε η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη και λειτούργησε με τον πιο άρτιο τρόπο.

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ 1ο 12/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

 

Το 1ο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Χρυσούπολης επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με το νέο Πρόεδρο της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Καραγεωργίου Γεώργιο την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση των μαθητών της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και της δασκάλας κας Πιστίκη Μαρίας. Ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους ίδιους τους μαθητές της τάξης θέματα που απασχολούν τους ίδιους και κυρίως του σχολείου τους. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στο θέμα της στενότητας του αύλειου χώρου του σχολείου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως προς την ακουστική η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κάνοντάς την μη λειτουργική αλλά και γενικότερα θέματα της καθημερινότητάς τους. Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε πως ήδη ο Δήμος ξεκίνησε εργασίες για την διευθέτηση του προβλήματος της αίθουσας των πολλαπλών χρήσεων που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα ενώ για τον αύλειο χώρο ακολούθησε  μια σειρά ενεργειών και επισκέψεων σε διάφορα υπουργεία προκειμένου οικόπεδο που βρίσκεται πλησίον του σχολείου να  χρησιμοποιηθεί ως αύλειος χώρος προκειμένου να αποσυμφορήσει   τον χώρο του υπάρχοντος αύλειου πεδίου για την ασφάλεια των μαθητών. Αναφέρθηκε ακόμη στην πεζοδρόμηση του δρόμου που παρεμβάλλεται μεταξύ του σχολείου και του νέου αύλειου χώρου. Υποσχέθηκε πως ο νέος αύλειος χώρος θα είναι γεγονός το αργότερο με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους. Αργότερα συνομίλησε και με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου ακούγοντας θέματα που άπτονται της δικής τους καθημερινότητας. Τους διαβεβαίωσε πως η διοίκηση έχει ως πρωταρχικό στόχο την ομαλή λειτουργία των σχολείων του Δήμου.

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ XX ΤΘ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ

 

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ειδικό κλιμάκιο του Δ’ Σώματος Στρατού της XX ΤΘ Μεραρχίας σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου αφού την Πέμπτη 16 Μαρτίου πραγματοποίησε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο ιατρείο της Λεκάνης με ειδικό ψυχολόγο και παθολόγο στους κατοίκους του πρώην Δήμου Ορεινού. Το όλο εγχείρημα είχε την επιστασία του Αντιδημάρχου Ορεινού κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε μεγάλη προσέλευση από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι είχαν ενημερωθεί νωρίτερα από τον Δήμο Νέστου.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

 

Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με κύριο θέμα συζήτησης την αντιχαλαζιακή προστασία του Δήμου Νέστου. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου παρέστησαν εκτός του Δημάρχου και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές κ. Ραψομανίκης και κ. Ουζούνης, ο δικηγόρος κ. Αγγελίδης, οι εκπρόσωποι των αγροτών του Δήμου Νέστου κ. Αργυράκης Σάββας  και κ. Παλιαμαξίδης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ ΤΙΜΑΡΙΟΥ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΕΝ ΟΨΗ  ΤΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

Στην αίθουσα του ΔΣ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαρτίου συνάντηση του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο με εκπροσώπους- κατασκηνωτές των παραλιών Τιμαρίου  και Μοναστηρακίου, παρουσία  και  εκπροσώπου του Φορεά Διαχείρισης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας. Κύριο θέμα συζήτησης οι όροι λειτουργίας διαμονής  αλλά και οι όροι που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου κατά την διάρκεια της διαμονής τους κατά την θερινή περίοδο στις εν λόγω παραλίες να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η καθαριότητα των ακτών. Αποφασίστηκε από κοινού να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να μην επαναληφθούν τα περσινά δυσάρεστα γεγονότα. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χατζηγερακούδης Γιάννης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΑΡΑΔΩΝ ΠΕΡΝΗΣ

 

Τον Δήμαρχο Νέστου συνάντησαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου στο γραφείο του το νέο ΔΣ του Ερασιτεχνικού Συλλόγου Ψαρ’αδων Πέρνης αποτελούμενο από τους κυρίους Αλεξανδρόπουλο Μανώλη και Δημητρακούλη Νίκου προκειμένου να εκφράσουν την επιθυμία τους ώστε να συμβάλλουν σε συνεργασία με τον Δήμο Νέστου για την καθαριότητα των ακτών στη παραλία Τιμαρίου. Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία εθελοντισμού και ευαισθησίας που ευχόμαστε να βρει μιμητές.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΝΕΣΤΙΑ

 

Μια εκδρομή με πολύ ενδιαφέρον πραγματοποίησε η ΕΥΝΕΣΤΙΑ την Παρασκευή 17 Μαρτίου για τις γυναίκες-μέλη του ΚΑΠΗ του Δήμου με την ευκαιρία της πρόσφατης εορτής της γυναίκας. Η εκδρομή είχε προορισμό το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Παγγαίου  και στην Ελευθερούπολη όπου απόλαυσαν το γεύμα τους. Ενδιάμεσος σταθμός τους το Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα ενώ οι γυναίκες μέλη του ΚΑΠΗ έχοντας περάσει μια πολύ όμορφη μέρα ευχαρίστησαν θερμά την Πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη Ελένη η οποία είχε όλη την επιμέλεια.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Στο γραφείο του Δημάρχου Νέστου πραγματοποίηθηκε σύσκεψη την Παρασκευή 17 Μαρτίου παρουσία και του ιδίου με τον μελετητή- μηχανικό κ. Πλέσια Αργύρη, την Διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κα Λόβουλου και τεχνικούς του Δήμου καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς και την πορεία των μελετών που αφορούν έργα ΕΣΠΑ  για το 2014-2020.

 

 

 

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

 

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο επισκέφθηκαν το ΣΜΑ Χρυσούπολης προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις κατασκευής ράμπας για την διευκόλυνση των απορριμματοφόρων του Δήμου ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Κεντρική Πλατεία Χρυσοχωρίου προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις προς αποκατάσταση των βανδαλισμών κυρίως στο σιντριβάνι που πραγματοποιήθηκαν από ασυνείδητους πολίτες, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις παιδικές χαρές της Νέας Καρυάς, του Χαϊδευτού και της Κεραμωτής. Οι εν λόγω παιδικές χαρές χρειάζεται να αντικατασταθούν εκ βάθρων για να είναι σύννομες με τις νέες διατάξεις ασφαλείας των παιδιών. Στη συνέχεια ερεύνησαν για χώρο ο οποίος θα λειτουργεί ως πάρκινγκ κατά την θερινή περίοδο στην Κεραμωτή εξυπηρετώντας τους πολίτες και τους επισκέπτες.

 

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ “Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ”

 

Ο Σύλλογος Μικρασιατών πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση “Η Βαλίτσα των αναμνήσεων”. Μια μουσικο-χορευτική παράσταση αφιερωμένη στην πόλη της Χρυσούπολης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης παρουσία πλήθους κόσμου. Την Παρασκευή παρέστη στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Βαλσαμίδη Νίκο και κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Καραγεωργίου Γεώργιο, τον Αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράη Μιχάλη  και την δημοτική σύμβουλο κα Κοσμίδου Λαρίσα. Ο Δήμαρχος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια για την αρτιότητα της εκδήλωσης.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου μετά την εκδήλωση της παράστασης πραγματοποιήθηκε και ο ετήσιος χορός τους σε γνωστό κέντρο εστίασης όπου τον Δήμο εκπροσώπησε η Πρόεδρος ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση