ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Οι Γιατροί του Κόσμου στην Καβάλα θα συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στους πρόσφυγες» δηλώνει η Άννα Γιοβανιού

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Οι Γιατροί του Κόσμου σε επίπεδο Καβάλας θα συνεχίσουν την παροχή υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες και όταν αυτοί μετεγκατασταθούν στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου, όπως έγινε γνωστό από την εκπρόσωπο τους κ. Άννα Γιοβανιού. Μάλιστα το 4ο Σώμα Στρατού διαμορφώνει ειδικό χώρο για τους Γιατρούς του Κόσμου στο εν λόγω στρατόπεδο.

«Εμείς συνεχίζουμε καθημερινά το έργο μας. Μετά τον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου της Καβάλας, όπου δουλέψαμε 30 γιατροί και νοσηλευτές της Καβάλας όλοι εθελοντές, τώρα από τον Απρίλιο και μετά με πρόγραμμα της Ε..Ε είμαστε στην Άσπρη Άμμο, με παιδίατρο, ψυχολόγο, νοσηλευτές, κοινωνική λειτουργό, γενικό ιατρό και βοηθάμε τους πρόσφυγες εκεί.

Από εκεί και μετά, μέχρι τέλος του μήνα ετοιμάζεται η μετεγκατάστασή τους στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, εμείς θα είμαστε και εκεί ενώ ήδη μας ετοιμάζει ο στρατός κάποιους χώρους για ιατρεία, κάνουμε  και εμείς κάποια έργα γιατί τα κονδύλια του στρατού είναι περιορισμένα και στον ίδιο χώρο είναι η Ύπατη Αρμοστία προκειμένου να εξασφαλίσει άσυλο και να βοηθήσει τους πρόσφυγες να φύγουν στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Γενικά όλοι είμαστε εκεί και προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό» όπως δήλωσε αρχικά.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

Η κ. Γιοβανιού πρόσθεσε πως «Εμείς και στο Ασημακοπούλου θα είμαστε εκεί ενώ περιμένουμε προσφορά από τον εργολάβο για να έχουμε και εμείς κάποια γραφεία που χρειαζόμαστε.

Όταν 105 παιδιά φιλοξενούνται στην Άσπρη Άμμο μαζί με  ορισμένες  οικογένειες και  λίγες μονογονεικές οικογένειες, λίγα νέα παιδιά μόνα τους.

Οι περισσότεροι είναι Σύριοι εκτός από μια οικογένεια Ιρακινών και μια Παλαιστινίων και για αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει πρόβλεψη να φύγουν όλοι για την Ευρώπη οπότε αφού αυτή την εβδομάδα τελειώνουν με Αλεξανδρούπολη για την έκδοση του ασύλου από εκεί και μετά θα φύγουν. Έφυγαν ήδη κάποιοι Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *