ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Οι βαλκάνιοι τουρίστες βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό στο Νομό Καβάλας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία

Οι βαλκάνιοι τουρίστες σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τον τουρισμό στο Νομό Καβάλας συνολικά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου κ. Παρασχούδη Πάρη συνολικά φέτος η τουριστική κίνηση κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Παρασχούδης σημείωσε πως «από τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας με τη συμπλήρωση του εννιάμηνου, φαίνεται ότι από τα σύνορα τα βουλγαρικά προς την Ελλάδα πέρασαν 858.000 επιβάτες. Είναι μια μεγάλη αύξηση της τάξεως του 27,5%. Επίσης και από τα σύνορα που συνδέουν τη χώρα μας με την Τουρκία είχαμε 142.000 ανθρώπους και είναι μια σημαντική αύξηση 19,5%. Σημειωτέον ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τουρίστες, είναι όσοι πέρασαν από τα σύνορα τα συγκεκριμένα. Δείχνει όμως μια αυξητική τάση κι ένα μεγάλο κομμάτι αφορά την αύξηση των τουριστών. Φυσικά να σημειώσουμε πως όσοι περνάνε από τα σύνορά μας τα βόρεια δεν είναι μόνο από τη Βουλγαρία, μπορεί να είναι από οπουδήποτε, από τη Ρουμανία και από άλλες χώρες. Αν υπολογίσουμε ότι το πρώτο εννιάμηνο περίπου 1 εκ. άνθρωποι πέρασαν τα σύνορά μας, βέβαια μερικοί από αυτούς είναι επαναλαμβανόμενοι δεν είναι όλοι μια φορά που περνάνε, είναι και άνθρωποι που έχουν δουλειές και έρχονται πολύ τακτικά, είναι πολύ σημαντική η αυξητική τάση των ανθρώπων που διέρχονται την Περιφέρειά μας και είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτήν την κατάσταση προς όφελος της Περιφέρειας και των κατοίκων της».

ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Συμπλήρωσε δε πως «έχουμε στο εννιάμηνο μια αύξηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας που φτάνει περίπου στο 30%, από 85.000 θα φτάσουμε 115.000 αφίξεις. Είναι και αυτή μια σημαντική άνοδος που ποσοστιαία είναι ίσως και μεγαλύτερη από την αύξηση που έχουμε από τα χερσαία σύνορα».

ΠΡΟΒΟΛΗ

Κληθείς να εκτιμήσει πού θα δώσουν βαρύτητα οι ξενοδόχοι για την προβολή του τουριστικού προϊόντος, ο κ. Παρασχούδης σημείωσε πως «η Θάσος έχει παρουσία σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις είτε σε συνεργασία με την Περιφέρεια είτε με τουριστικά γραφεία είτε ανεξάρτητα. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώθηκε και η παρουσία μας στο Βέλγιο που είναι μια καινούρια αγορά, αυτήν την εβδομάδα είναι η έκθεση του Λονδίνου και μετά συνεχίζουμε τη νέα χρονιά με τις νέες εκθέσεις. Η προσπάθεια είναι να έχουμε παρουσία όσο περισσότερο γίνεται στις αγορές που ήδη δουλεύουμε στη Θάσο. Η παρουσία μας είναι διαρκής και οι εκθέσεις δεν αποτελούν το σημαντικότερο τρόπο παρουσίασης της Θάσου, υπάρχουν πολλοί τρόποι, δεν είναι μόνο αυτός. Οι βαλκάνιοι εδώ και πολλά χρόνια βοηθάνε το νησί, είναι κοντά μας, αυτό φάνηκε ιδιαίτερα και στο χερσαίο τμήμα του νομού στην Καβάλα, στις παραλίες της, φάνηκε και υπάρχει και ενδιαφέρον από tour operators καθώς νοικιάστηκαν ξενοδοχεία που έχουν προοπτική να δουλέψουν περισσότερο με το τουριστικό προϊόν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *