Οι ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καβάλας που επλήγη από την κακοκαιρία στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης του

Το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου αναμένεται ο Δήμος Καβάλας να λάβει κάποια χρήματα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε και την Καβάλα λόγω των χιονοπτώσεων και το φαινόμενο της «Αριάδνης». Και κυρίως ο λόγος για ασφαλτοστρώσεις όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Τουλκίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τουλκίδης ανέφερε πως «υπάρχει ένα πρόγραμμα από το 2016 για τις ασφαλτοστρώσεις και σαφώς στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπάρχει και το επόμενο κομμάτι που είναι οι 100 χιλιάδες και πάλι για τις ασφαλτοστρώσεις. Αναγκαστικά φέτος θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ίσως και περισσότερα, έχουμε τα 90 χιλιάρικα που άνοιξε ο κωδικός από το υπουργείο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, οπότε έχουμε κάποιο έξτρα ποσό, έχω την αίσθηση όμως πως δεν μας φτάσουν αλλά αυτό μένει να το δούμε. είναι αλήθεια ότι και με το κρύο και με το αλάτι οι δρόμοι έχουν γίνει εξαιρετικά επικίνδυνοι. Η Τεχνική Υπηρεσία και το τμήμα συντήρησης δίνουν μεγάλο αγώνα, διότι με τις προμήθειες και τους διαγωνισμούς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, ως προς την απόκτηση των υλικών που χρειάζονται, πάντως οι κωδικοί είναι εκεί και οι διαγωνισμοί προφανώς μπαίνουν σε απόλυτη προτεραιότητα».

7Ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ

Συγκεκριμένα για την παρέμβαση που πρέπει να γίνει στην οδό 7ης Μεραρχίας, ο κ. Τουλκίδης διευκρίνισε πως «από όσο γνωρίζω υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι το οποίο θα φτιαχτεί, θα γίνει μια γενικότερη ανάπλαση. Όπως επίσης ξέρω ότι και από την Περιφέρεια θα γίνει επίσης το έργο στον Άγιο Σίλα. Υπάρχει πάντα το θέμα των διαγωνισμών. Δυστυχώς η επιλογή της κυβέρνησης τον Αύγουστο μέσα στη μέση της χρονιάς να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι διαγωνισμοί τα άφησε όλα στη μέση. Εν πάση περιπτώσει με αυτά και με εκείνα έγινε ότι έγινε το 2016 και τώρα μιλάμε για το 2017. Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Οι μελέτες για την ασφαλτόστρωση και όλα τα υλικά που χρειάζονται είναι απόλυτη προτεραιότητα που πρέπει να γίνουν πρώτα πρώτα».

ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Για την παρέμβαση στην οδό Αρτέμιδος στη συνοικία των Ποταμουδίων ο κ. Τουλκίδης σημείωσε πως «η Αρτέμιδος φτιάχνεται ουσιαστικά εξαρχής. Μαζί με τα πεζοδρόμιά της και όλα τα πλαϊνά. Είναι ένα μεγάλο έργο, δεν είναι μια λακκούβα που μπορεί να κλείσει σε ένα απόγευμα. Είναι ένα έργο ολόκληρο, είναι εκεί τα συνεργεία και δουλεύουν αδιάκοπα. Εφόσον το επιτρέψει ο καιρός το έργο θα προχωρήσει, πιστεύω ότι δεν θα πάει πολύ αυτό το έργο, έχουν ήδη τελειώσει με ένα κομμάτι ως προς τα πεζοδρόμια, ακόμα βέβαια το έργο έχει δουλειά έτσι όπως το είδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση