Οι ανασφάλιστοι μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους με 25% συμμετοχή, όπως δηλώνει η πρόεδρος των Φαρμακοποιών Σίσσυ Ρακιντζή

Ένας νέος νόμος έχει ψηφιστεί και αφορά τους ανασφάλιστους  και την προμήθεια φαρμάκων από τα φαρμακεία. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή έκανε σχετικές δηλώσεις.

 

Όπως τόνισε αρχικά «2 εκ Έλληνες πολίτες αναμένουν μια κάποια βοήθεια από το νόμο που έχει ισχύ από τον Απρίλιο του 2016 και με τον οποίο οι ανασφάλιστοι μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους με 25% συμμετοχή.

Βεβαίως είναι ένας νόμος που έδιδε τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία όλοι οι ανασφάλιστοι που δεν είχαν πρόσβαση και τους έλυνε το πρόβλημα της υγείας τους. Από εκεί και πέρα ψηφίσθηκε και ένας νόμος που έφερε και εισοδηματικά κριτήρια και εντάσσει και τους ασφαλισμένους της πρόνοιας και πλέον δεν ανανεώνονται τα βιβλιάρια τους στην πρόνοια παρά εντάσσονται σε αυτό το νόμο. Όποιος θέλει ας πάρει στο ΠΕΔΥ με το ΑΜΚΑ του, στα Κ.Υ και στους γιατρούς του δημοσίου συστήματος, οπότε το ΗΔΙΚΑ έχει φορτώσει όλα τα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και φαίνεται αμέσως ποιος δικαιούται και τι.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας αφορά τα φάρμακα. Τα ακριβά και αναλώσιμα δίδονται από τα νοσοκομεία αλλά έτσι και αλλιώς μιλάμε για πλήρη περίθαλψη. 2 εκ. είναι οι άνθρωποι που εξυπηρετούνται από το νόμο όμως υπάρχει μια δαπάνη που είναι 1,8 δις ετησίως που είναι θεσπισμένη από τους θεσμούς. Εμείς είπαμε ως κλάδος μήπως τελικά με το νέο σύστημα καθίσει το σύστημα πληρωμών και τελικά καθίσει το όλο σύστημα. Μας είπαν ότι το έχουν υπολογίσει και ελπίζω να μην καταρρεύσει κάτι και ταλαιπωρηθούν όλοι οι άλλοι Έλληνες. Υπάρχουν βέβαια κριτήρια και καλό είναι να τα δει κανείς γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις, σε ό,τι αφορά την ένταξη στο νόμο αυτό. Προχωράμε και βλέπουμε».

ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ

Η κ. Ρακιντζή πρόσθεσε πως «Με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους οι άνεργοι  θα μπορούν όσοι δικαιούνται, να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα από τη  Δευτέρα 1η Αυγούστου, καθώς ξεκινά η διαδικασία χορήγησης που προβλέπεται από την σχετική εγκύκλιο που έχει αποσταλεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, όπως ενημερώνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου. Η διαδικασία για τον έλεγχο ένταξης στο πρόγραμμα δωρεάν φαρμάκων γίνεται μέσω της εφαρμογής για την αίτηση του Κοινωνικού Ελάχιστου Εισοδήματος. Βάζοντας τους κωδικούς του TAXISNET και αμέσως μετά το ΑΜΚΑ τους οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στην εφαρμογή και πρέπει να επιλέξουν την επιλογή Ασφαλιστική ικανότητα όπως παρουσιάζουν πρώτα τα dikaiologitika.gr στις σχετικές φωτογραφίες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση