«Οι άδειες που έχουν δοθεί στα καταστήματα είναι προφορικές, κάποια στιγμή θα γίνει και εγγράφως», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης

Προφορικές άδειες χορήγησε στους επιχειρηματίες εστίασης ο Δήμος Καβάλας με επιπλέον μέτρα και καθίσματα για να διευκολύνει την λειτουργία τους. Η Διεύθυνση Υγείας επέβαλε πρόστιμα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για σκαμπό και συνωστισμό. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε ότι χρειάζεται κάποια ελαστικότητα ενώ ως Δήμος Καβάλας στηρίζουν τους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «οι άδειες που έχουν δοθεί στα καταστήματα είναι προφορικές διότι δεν προλαβαίναμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ελέγξει η υπηρεσία και να δώσει γραπτή άδεια. Ακολουθώντας την καλή θέληση που δείχνει το κράτος να βοηθήσει τους επιχειρηματίες που έπληξε ο κορωνοϊός, θέλοντας κι εμείς να βοηθήσουμε από την πλευρά μας, όσα μέτρα κι όσα τραπεζοκαθίσματα τους αντιστοιχούν αυτά τα επιπλέον χορηγήσαμε κι εμείς. Κάποια στιγμή θα γίνει και εγγράφως».

ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΙ

Για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είπε ότι «αυτό με τα σκαμπό είναι κάτι νέο, προέκυψε τις τελευταίες μέρες. Όταν η Δημοτική Αστυνομία γύρισε κι έκανε τον έλεγχο για τις αποστάσεις, κάτι που έγινε σχεδόν σε όλα τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, οι αποστάσεις ήταν σωστές. Αν άλλαξε η νομοθεσία για τα σκαμπό, εκεί δεν γνωρίζω τι μπορεί να γίνει, αλλά πιστεύω ότι κι αυτοί που έκαναν τον έλεγχο θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ελαστικοί. Βέβαια ο καθένας εφαρμόζει το νόμο όπως αυτός πιστεύει.

Από την πλευρά μας ως δήμος, φυσικά και θα βοηθήσουμε τους μαγαζάτορες να πάρουν τα τραπεζοκαθίσματα που δικαιούνται. Όσα χάνονται από τον εσωτερικό τους χώρο λόγω κορωνοϊού, δικαιούνται να τα πάρουν σε άλλον χώρο μπροστά στο μαγαζί τους με την προϋπόθεση ότι δεν θα ενοχλούν τους γύρω καταστηματάρχες. Είναι ένα θέμα που θα έχει και συνέχεια. Θα πρέπει κι εμείς να τους βοηθήσουμε όλους αυτούς για την προσπάθεια που κάνουν για ανάκαμψη. Ο καθένας από τη δική του πλευρά. Από την πλευρά του Δήμου Καβάλας υπάρχει η θέληση».

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Για τη συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους είπε ότι «βρεθήκαμε με τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το κέντρο του Πυθαγόρα. Έγινε σε δύο ομάδες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε και τα μέτρα που απαιτούνται λόγω του κορωνοϊού στην αίθουσα. Αποφασίσαμε ότι αναστέλλουμε τη λειτουργία όλων των πολιτιστικών συλλόγων που χρησιμοποιούν τον Πυθαγόρα μέχρι και τις αρχές Σεπτέμβρη. Ενδιάμεσα βλέπουμε τι θα προκύψει καθώς κάθε μέρα τα πράγματα αλλάζουν. Αλλά απ’ ό,τι βλέπω, μέχρι το Σεπτέμβρη δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι όσον αφορά τα μαθήματά τους. Επίσης δεν μπορούν να κάνουν τις δραστηριότητές τους, να παρουσιάσουν στον κόσμο ό,τι ετοίμαζαν όλο το χειμώνα. Είναι κι αυτό ένα πλήγμα στον πολιτισμό και το δύσκολο είναι τι θα συμβεί το Σεπτέμβρη αν έχουμε τα ίδια. Εκεί πλέον κινδυνεύουν με διάλυση οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Και μέχρι σήμερα το κράτος δεν έκανε κάτι να τους βοηθήσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.