Ξενοδόχοι της Καβάλας έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των τουριστικών στατιστικών στοιχείων της Καβάλας
Την πίτα τους έκοψαν οι ξενοδόχοι της Καβάλας, μία εκδήλωση με ιδιαιτερότητες όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης. Όπως τόνισε αρχικά «Κόψαμε την πίτα μας και ευχηθήκαμε αλλήλους μια καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Η πίτα κόπηκε μεταξύ μας, σε οικογενειακό κύκλο μια και έχουμε σπάνια την ευκαιρία να βρισκόμαστε όλοι μαζί. Εμείς δεν έχουμε αργίες και Σαββατοκύριακα για αυτό ήταν ένα κάλεσμα σε ξενοδοχειακό κάλεσμα. Κάναμε και συζήτηση, γλεντήσαμε και λιγάκι ενώ το φλουρί έπεσε στον ΓΑΛΑΞΙΑ που γιόρταζε την ανάληψη του ιδιοκτήτη του κ. Βασιλικού ως Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και γιορτάσαμε και το γάμο του διευθυντή του Γαλαξία κ. Σκλήρη. Τώρα τα μηνύματα για το καλοκαίρι είναι καλά. Απλά χρειάζεται δουλειά ακόμη για να πραγματοποιηθούν οι κρατήσεις. Είμαστε στην αρχή, έχουμε καλά δεδομένα αλλά χρειάζεται δουλειά και στην προβολή και στις πωλήσεις ώστε να έχουμε καλή ανταπόκριση στην πελατεία μας».
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ
Πρόσθεσε δε πως «Έχουμε ήδη ξεκινήσει καταγραφή των τουριστικών στατιστικών στοιχείων της Καβάλας και σύντομα θα δώσουμε τα στοιχεία του 2017. Αυτό θα γίνει πρώτη φορά και το κάνουμε από την πίεση αλλά και από την ανάγκη οι αριθμοί να έχουν αναφορά σε μια σωστή και συγκρίσιμη βάση. Εμείς δεν θα δώσουμε τις δικές ερμηνείες. Εμπρός μας είναι και οι τουριστικές εκθέσεις στα Βαλκάνια ,αρχής γενομένης από την Διεθνή τουριστική Έκθεση στην Κωνσταντινούπολη . Οι ξενοδόχοι δυστυχώς δεν θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη ενώ και όλη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δεν θα συμμετάσχει στην έκθεση αυτή.. Επισήμως δεν μπορεί να συμμετέχει ελληνικός Δήμος στην Έκθεση Κωνσταντινούπολης…. Η έκθεση αυτή λόγω της «παγωμάρας» που υπήρξε την τελευταία διετία λόγω των τρομοκρατικών κτυπημάτων έχει αφήσει πολλούς εκτός. Κόσμος θα πάει στην έκθεση αυτή, εκπρόσωποι των ξενοδοχείων θα πάνε αλλά χωρίς περίπτερο. Αντίθετα οι ξενοδόχοι και η Περιφέρεια θα συμμετάσχουν στις Τουριστικές Εκθέσεις σε Σόφια, Βελιγράδι και Βουκουρέστι όπου θα έχουν πολύ κόσμο αφού σε αυτές τις αγορές προσβλέπουμε. Μακάρι όλα να πάνε καλά. Η κάθε τουριστική έκθεση είναι για διατήρηση μιας σχέσης και για δημόσιες σχέσεις αλλά στόχος μας είναι να δούμε τι γίνεται με αυτές τις αγορές τώρα που επικρατεί η ηλεκτρονική διαφήμιση.
ΦΗΜΕΣ
Σε ότι αφορά τις φήμες για ένα νέο μεγάλο ξενοδοχείο στην Καβάλα απάντησε ότι «Σε ό,τι αφορά την κατασκευή ενός νέου ξενοδοχείου και εμείς φήμες ακούμε αλλά αν υπάρχει ευκαιρία θα βρεθούν ιδιώτες που θα επενδύσουν με την κατασκευή ενός νέου Ξενοδοχείου. Αναφορικά με την Πολεοδομία και την καθυστέρηση που παρατηρείται για την έκδοση πολεοδομικών αδειών, αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο προς συζήτηση…. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να κάνεις ένα ξενοδοχείο σε υφιστάμενο κτήριο από ότι να κάνεις κάτι καινούριο σ ε ένα νέο οικόπεδο, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στα πολεοδομικά ζητήματα στην πόλη της Καβάλας. Πιστεύω ότι οι αρχές και οι αρμόδιοι στους δήμους αυτό το γνωρίζουν καλά και ταυτόχρονα καλούν επενδυτές να έρθουν στην Καβάλα να επενδύσουν. Που σημαίνει ότι οι αρχές και οι δήμοι το γνωρίζουν καλά το θέμα με τις πολεοδομικές άδειες ειδάλλως δεν θα έκαναν εκκλήσεις σε ιδιώτες για επενδύσεις, καθώς πιστεύουν ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».