ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

Ξεμπλόκαρε το έργο του Φράγματος Μαρμαρά καθώς προχωρά η μελέτη του αρδευτικού δικτύου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ξεμπλόκαρε τελικά το έργο του Φράγματος Μαρμαρά καθώς προχωρά η μελέτη του αρδευτικού δικτύου, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Η γραφειοκρατία έκανε το «θαύμα» της και μπλόκαρε το έργο για έναν ολόκληρο χρόνο.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε πως «αυτό το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι χάθηκαν οι καλύτεροι μήνες για την πρόοδο του έργου του Φράγματος επί έναν ολόκληρο χρόνο εξαιτίας της μεταφοράς του έργου από τη μια περίοδο στην άλλη και εξαιτίας του ότι ο Οργανισμός που επιβλέπεται από το αρμόδιο υπουργείο δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με το ίδιο το υπουργείο. Και επειδή γενικώς η νομοθεσία είναι τόσο προβληματική στην Ελλάδα, ο κάθε υπάλληλος δίνει τη δική του ερμηνεία κατά το δοκούν, όπως το προσεγγίζει ο ίδιος. Αυτό δημιούργησε ένα μείζον πρόβλημα, υπάρχουν γεωργοί που έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ στις προσπάθειες τις οποίες κάνουν σε καλλιέργειες και εκεί πέρα ταλαιπωρούμαστε με θέματα που δεν θα έπρεπε να ταλαιπωρούμαστε καθόλου. Το Φράγμα έχει πάει ένα χρόνο πίσω, η μόνη επιτυχία είναι ότι ο Περιφερειάρχης και η διοίκηση της Περιφέρειας καταφέραμε να εντάξουμε τη μελέτη προκειμένου να εντάξουμε κάποτε και το αρδευτικό δίκτυο».

ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΡΙΩΝ

Σχολιάζοντας ο κ. Μαρκόπουλος το αν υπάρχει σύγκριση με το Φράγμα Μαριών, σημείωσε «καμία σχέση. Αν δει κάποιος τον έναν προϋπολογισμό και τον άλλο καμία σχέση. Το Φράγμα εκείνο απλά θέλει ένα καθάρισμα και μάλιστα δεν κρύβω το γεγονός ότι έχει γίνει και μια επιστολή από την Περιφέρεια, από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, που λέμε ότι τώρα που είναι τα μηχανήματα του Στρατού εκεί επιτέλους ας το καθαρίσουν», συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μια υποτυπώδης σύνδεση του Φράγματος των Μαριών με τα χωράφια της περιοχής για τις ανάγκες άρδευσης των.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *