ΑθλητικάΚύριο άρθρο

Ξεκινούν τη Δευτέρα στο Βερούλειο οι εργασίες ανακατασκευής

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του Βερούλειου Σταδίου καθώς σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιώργο Φιλόσογλου δόθηκαν τα κλειδιά του στον εργολάβο.

Για το μεγάλο αυτό έργο είπε ότι «χθες (σ.σ. προχθές) παραδόθηκαν τα κλειδιά στον ανάδοχο, την εταιρεία η οποία έχει αναλάβει το έργο, κατόπιν συνεννόησης με τα αθλητικά σωματεία που ενημερώθηκαν εγκαίρως ότι την προσεχή Δευτέρα (23/4) θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Ο εργολάβος θα εγκατασταθεί σταδιακά, στήνοντας επίσης ένα εργοτάξιο σταδιακά και βάζοντας προτεραιότητες των τμημάτων των έργων που πρέπει να γίνουν. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε επί της ουσίας και το χρονοδιάγραμμα εργασιών το οποίο συντάχθηκε από κοινού με την ανάδοχο εταιρεία και τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τις επιβλέπουσες υπαλλήλους του δήμου Καβάλας, προκειμένου να έχουμε έναν μπούσουλα, αλλά κι επειδή έτσι προβλέπεται από τη νομοθεσία. Νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά. Επίσης, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας εξάντλησε κάθε δυνατό περιθώριο προς την κατεύθυνση προς ότι χρειαστεί, είτε από άποψη προμηθειών, είτε από άποψη εργατικού δυναμικού, είτε από άποψη συνεργασιών, να γίνει προσπάθεια αυτά τα χρήματα, αυτά τα μεροκάματα να πέσουν στην Καβάλα. Κι εκεί αποσπάσαμε και την υπόσχεση του αναδόχου ότι πιθανότητα έτσι θα γίνει ή τουλάχιστον σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Άρα, δηλαδή, βοηθούμε και την τοπική οικονομία με κάποιον τρόπο, με αφορμή ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα».

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Με την ευκαιρία μίλησε και για τους κολυμβητικούς αγώνες Kavala Junior που συνδιοργανώνει ο δήμος με το ΝΟΚ το Σαββατοκύριακο 21-22 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «μετά τα Φιλίππεια του ΟΘΑΚ που έγιναν το Νοέμβριο, έρχεται η σειρά του ΝΟΚ με τους αγώνες Junior. Οι συμμετοχές είναι σε πάρα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία θα φτάσουν περίπου τις 550 κι αν προσθέσει κανείς και τους συνοδούς, γονείς, προπονητές, παράγοντες –γιατί πρόκειται για σχετικά μικρές ηλικίες αθλητών- εικάζουμε ότι στην πόλη μας θα καταλύσουν πάνω από 800-850 άτομα. Πληροφορούμαι ότι ήδη δύο κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε μία περίοδο η οποία, τουριστικά, δεν είναι η καλύτερη για την Καβάλα. Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια στηρίζουν και είναι αρωγοί πάλι, για μία ακόμη φορά, σε τέτοιου είδους ενέργειες. Εκτιμώ ότι όχι απλώς έχουμε μπει στο χάρτη των κολυμβητικών διοργανώσεων αλλά, με αφορμή το κολυμβητήριο και το «Ανθή Καραγιάννη», κατορθώνουμε να ελκύουμε χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο κι αυτό έχει πρόσθετα οφέλη, όχι μόνο για τον αθλητισμό και τα παιδιά που ασχολούνται μ’ αυτόν, αλλά και για την τοπική οικονομία. Το Σάββατο στις 10 το πρωί θα είναι η έναρξη των κολυμβητικών αγώνων, στις 4.45μμ η επίσημη τελετή έναρξης και Κυριακή πρωί από τις 9 μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Ένα διήμερο γεμάτο κολύμβηση. Κι επίσης, στις 22 του μήνα –να το πούμε κι αυτό γιατί και εκεί συνδράμει ο Δήμος- υπάρχει το Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου στο «Ανθή Καραγιάννη» από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, όπου κι εκεί αναμένουμε πάρα πολλούς αθλητές και πάρα πολλά σωματεία από την περιφέρεια. Έχουμε μπει δυνατά στην τελική ευθεία των αθλητικών διοργανώσεων, με αποκορύφωμα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Παμπαίδων- Παγκορασίδων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και τα «Δαβιτζόγλεια» που θα είναι πάλι ενταγμένα στο διεθνές Γκραντ Πρι. Αυτοί οι αγώνες θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *