Ξεκινούν από σήμερα οι απευθείας πτήσεις από Μόσχα για την Καβάλα με την εταιρεία Ellinair

Ξεκινούν από σήμερα οι απευθείας πτήσεις από Μόσχα για την Καβάλα με την εταιρεία Ellinair όπου οι τουρίστες κυρίως θα μετακινούνται για τη Θάσο. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι μία νέα εποχή ξεκινά σήμερα για τα τουριστικά πράγματα της Θάσου αλλά και της Καβάλας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παρασχούδης σημείωσε πως «η Θάσος έχει μια καλή συνεργασία από το 2012 που για πρώτη φορά ήρθε ο Όμιλος Μουζενίδη στη Θάσο. Μέχρι τώρα εξυπηρετούμασταν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, αυτό ήταν λίγο δύσκολο για την εξυπηρέτηση των τουριστών γιατί ήταν αρκετά μακριά. Τώρα δίνεται η ευκαιρία να έχουμε καλύτερη εξυπηρέτηση και να αυξηθεί η κίνηση προς το νησί μας και γενικότερα προς την περιοχή μας. Μακάρι να είχαμε τις υποδομές και τα ξενοδοχεία που θέλουν οι Ρώσοι γιατί είναι οι περισσότεροι εξ αυτών υψηλών απαιτήσεων τουρίστες. Το κυριότερο είναι να υποδεχτεί ο κόσμος και εδώ και στην Καβάλα τους ανθρώπους αυτούς με χαρά, με ευχαρίστηση, με ευγένεια, με τουριστική συνείδηση, αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος να μείνουν ευχαριστημένοι και να συνεχίσουν να έρχονται».

ΚΙΝΗΣΗ

Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Παρασχούδης πώς πάει η τουριστική κίνηση στο νησί αυτήν τη χρονική περίοδο, σημείωσε πως «πάει καλά μπορώ να πω. Ο Μάιος σαφώς είναι καλύτερος από πέρσι γιατί ο περσινός Μάιος δεν ήταν πολύ καλός. Πέρσι ούτε η περίοδος στις αρχές Ιουνίου ήταν ιδιαίτερα καλή, τώρα βλέπουμε ότι τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου οι πληρότητες είναι πολύ καλύτερες και ευελπιστούμε ότι με αυτές τις πληρότητες που θα έχουμε τώρα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου και καλύτερα ίσως τέλος Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου να έχουμε μια καλύτερη σεζόν στο νησί μας. Γιατί Ιούλιο Αύγουστο δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα πράγματα γιατί το νησί είναι αρκετά γεμάτο».

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ερωτηθείς δε τι εθνικότητας είναι κατά κύριο λόγο οι τουρίστες στη Θάσο αυτήν την εποχή, σημείωσε πως «κυρίως οι τουρίστες που έρχονται πρώτοι στο νησί είναι Γερμανοί. Και είναι η πλειοψηφία των τουριστών αυτήν την περίοδο. Προς το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου αρχίζουν οι ανατολικές αγορές όπως είναι η ρωσική, η πολωνική, η ρουμανική, αλλά αυτόν τον καιρό κυρίως είναι Γερμανοί αλλά και Άγγλοι. Και λιγότερο Ολλανδοί, Αυστριακοί, η Δυτική Ευρώπη ξεκινάει πιο νωρίς».

ΕΛΛΗΝΕΣ

Κληθείς να σχολιάσει αν αναμένονται φέτος Έλληνες τουρίστες στη Θάσο, επισήμανε πως «θα έχουμε Έλληνες, οι Έλληνες ξεμουδιάσανε. Μετά το σοκ του 2015 που είχαν εξαφανιστεί από την τουριστική αγορά, είδαμε ότι και το 2016 είχαν ξεκινήσει να κάνουν διακοπές κάποιοι από αυτούς, όχι φυσικά όπως τον προηγούμενο καιρό. Αλλά βλέπουμε ότι και το 2017 έχουμε αρκετές κρατήσεις. Φυσικά αυτές είναι περιορισμένες, δεν είναι μεγάλες διακοπές, αυτές είναι πιο μικρές σε διάρκεια και φυσικά με μικρότερο έσοδα απο την παραμονή τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση