Ξεκινά αυτή την εβδομάδα το Φεστιβάλ Φιλίππων με μία σειρά εκδηλώσεων

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα το Φεστιβάλ Φιλίππων με μία σειρά εκδηλώσεων. Ο πρόεδρος του κ. Σωκράτης Μποζούδης δήλωσε πως το 63ο Φεστιβάλ θα είναι πολύ πλούσιο παρά τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «δεν μπορούσε να μην γίνει το Φεστιβάλ. Υπήρχε το πρόβλημα του κορωνοϊού που επηρέασε όλες τις δραστηριότητες στην κοινωνία, αλλά έγινε σχεδιασμός ώστε να υπάρξει φεστιβάλ. Είναι ένας θεσμός εδώ και 63 χρόνια. Έγινε ο σχεδιασμός ώστε να υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα παρά τις αντιξοότητες.

Έγινε αγώνας δρόμου για να κερδίσουμε το χρόνο και να βρούμε εκδηλώσεις ώστε το φεστιβάλ να είναι πλούσιο. Συνδυάζει πολλές δράσεις, ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις, αρχαίο δράμα, εργαστήρι αρχαίου δράματος. Θα έρθει το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας καθώς και άλλοι θίασοι αρχαίου δράματος. Επίσης θα υπάρξει συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο πλαίσιο της επιδοτούμενης και χρηματοδοτούμενης δράσης  του υπουργείου Πολιτισμού. Θα παρουσιαστεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας, μεταξύ αυτών στους Φιλίππους».

«ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΤΉΡΙΑ»

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Καβάλας. Η θεματολογία φέτος είναι τα κλειστά κτήρια της Καβάλας. Έγινε αναφορά από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γκόνη και τους συμμετέχοντες. Τα κτήρια της πόλης είναι μια ιστορία, τα κλειστά ένα παραπάνω. Ίσως με αυτόν τον τρόπο, με τις εκδηλώσεις, να τα ανοίξουμε.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων αλλά και στο Κάστρο. . Το υπουργείο Υγείας και οι υγειονομικές αρχές έχουν δώσει οδηγίες, με πληρότητα το ανώτερο 75%, με δύο καθήμενους και αμέσως μετά κενή θέση. Ο κόσμος πρέπει να ακολουθεί τα μέτρα και να ακούει τους εθελοντές και όσους δίνουν συμβουλές για την τήρησή τους, για την ασφάλεια όλων. Είναι περίεργες οι καταστάσεις φέτος αλλά πρέπει να δώσουμε το παρών και σαν ΔΗΠΕΘΕ και σαν Δήμος Καβάλας που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το Φεστιβάλ. Και ο κόσμος να ευχαριστηθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.