Ξεκινάει σήμερα στην Καλαμίτσα η διαμονή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Χθες παραλήφθηκαν τα τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να ξεκινήσει η διανομή τους σήμερα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμίτσας για λόγους ασφαλείας.

Ο ίδιος είπε ότι «τη Δευτέρα έγινε η παραλαβή των τροφίμων και η σχετική προετοιμασία. Το πρωί της Τρίτης (σ.σ. σήμερα) από τις 9, έχουν ειδοποιηθεί οι δικαιούχοι, να προσέλθουν για να παραλάβουν τα τρόφιμά τους. Η διανομή θα γίνει στο κλειστό της Καλαμίτσας όπου έγινε και την προηγούμενη φορά μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, είναι αρκετά κατάλληλος ο χώρος. Υπάρχει μεγάλη άπλα, δεν χρειάζεται να έρχονται σε επαφή και κοντινές αποστάσεις οι δικαιούχοι με τους εθελοντές και τους υπαλλήλους, οπότε υπάρχει ευχέρεια να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα. Θα μοιραστούν είδη μπακαλικής και νωπά τρόφιμα που καλύπτουν τις επισιτιστικές ανάγκες των δικαιούχων για περίπου ένα δίμηνο. Μετά την ολοκλήρωση της διανομής και τέλος Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου θα φέρουμε εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για την τροποποίηση του κανονισμού, για να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων και να μπορέσουν άνθρωποι με πολύ χαμηλό εισόδημα που για τυπικούς όρους δεν μπορούν να ενταχθούν, να είναι κι αυτοί δικαιούχοι. Εκτιμούμε ότι από το φθινόπωρο περισσότερος κόσμος θα έχει επισιτιστικές ανάγκες. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά θα αυξηθεί ο αριθμός των εν δυνάμει δικαιούχων και των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα».

ΛΙΓΟΣΤΑ ΕΣΟΔΑ

Πρόσθεσε ότι «τα έσοδα δεν πάνε καλά όπως σε όλους τους δήμους. Είναι αναμενόμενο. Οι επιχειρήσεις υπολειτούργησαν και υπολειτουργούν, παίρνουμε πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της μείωσης ή της διαγραφής οφειλών, τελών κλπ, για να μείνουν ανοιχτές κάποιες επιχειρήσεις. Ακόμη και χωρίς αυτή τη μικρή στήριξη θα κινδυνεύσουν με αφανισμό εκατοντάδες επιχειρήσεις και θα πληγούν οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, οι ενοικιαστές των καταστημάτων. Από αυτήν την άποψη κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αυτό, βέβαια, έχει μια συνέπεια στα ταμεία του Δήμου Καβάλας. Κι αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι υπάρχει γενική στέρηση εσόδων, καθώς δεν λειτουργούσε τίποτα για δύο μήνες, είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Έχουμε εξοικονομήσει κάποια μικρά ποσά από ακυρώσεις εκδηλώσεων αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση μ’ αυτά που χάσαμε. Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τους δήμους για να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση. Κατά τα άλλα προσπαθούμε να κάνουμε μελέτες για να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των χρηματοδοτικών προγραμμάτων που τρέχουν λόγω των ειδικών συνθηκών. Είναι μια ευκαιρία για τους δήμους να αντλήσουν έσοδα και να κάνουν όποια έργα μπορούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.