ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ξεκίνησε χθες το Φεστιβάλ Cosmopolis στη συνοικία της Παναγίας, με την ενότητα CosmoHome

Ξεκίνησε χθες το Φεστιβάλ Cosmopolis στη συνοικία της Παναγίας σε διάφορες αυλές σπιτιών. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ κ. Άλκης Ζοπόγλου σημείωσε ότι φεστιβάλ έχει φέτος περισσότερες από 120  δράσεις και διάρκεια 6 μηνών.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκινάει σήμερα (σ.σ. χθες) η πρώτη θεματική ενότητα του Φεστιβάλ, που την έχουμε ονομάσει CosmoHome κι έχει να κάνει με τις σπιτικές συναυλίες που θα γίνονται στις αυλές και στη χερσόνησο της Παναγίας. Για την πρώτη μέρα προγραμματίσαμε 4 συναυλίες, μία σε αυλή και τις υπόλοιπες σε διάφορα γραφικά σημεία της Παναγίας.

Συνεχίζουμε κάθε Πέμπτη μέχρι τις 20 Αυγούστου, με τρεις εκδηλώσεις. Όλα αυτά γίνονται στη χερσόνησο της Παναγίας κι έχουμε την κορύφωση από τις 26 μέχρι τις 30 Αυγούστου που είναι η μεγάλη γιορτή του Cosmopolis, στην παραλιακή και στο πάρκο Φαλήρου. Σε ό,τι αφορά το πρώτο κομμάτι, όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ο κόσμος που έχει κάνει κράτηση καλό είναι να έρθει σχετικά νωρίς στις συναυλίες ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις. Είναι προτιμότερο να έρθει με τις δικές του μάσκες, γιατί είναι υποχρεωτικό από το νόμο να εισέρχονται και να εξέρχονται από τους χώρους φορώντας τη μάσκα. Θα μπορεί να τη βγάζει στη διάρκεια της συναυλίας».

ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Και πρόσθεσε πως «Συναυλίες θα έχουμε αλλά όχι με μουσικούς καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπως γινόταν μέχρι τώρα, λόγω των προβλημάτων του κορωνοϊού. Ήταν σχεδόν απίθανο να φέρουμε καλλιτέχνες από το εξωτερικό οπότε δώσαμε χώρο στους ανθρώπους της χώρας και κυρίως της πόλης μας.

Το φετινό Φεστιβάλ, εξαιτίας όλου αυτού του απλώματος από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, είναι λογικό να υπάρχουν πολλές περισσότερες δράσεις, συναυλίες και δραστηριότητες που αφορούν όλο τον κόσμο, παιδιά και άλλες ηλικιακές ομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένα φεστιβάλ 4 ημερών, τώρα γίνεται περίπου 6 μηνών. Θα περιλαμβάνει περίπου 115-120 δράσεις. Υπάρχει έντονη δραστηριότητα. Γίνεται, πλέον, η αρχή και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον κόσμο και τους μουσικούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *