Ξεκίνησε χθες η διαδικασία επαναπρόσληψης των απολυμένων   της ΒΦΛ

Από χθες ξεκίνησε να υλοποιείται η συμφωνία των 180 απολυμένων της  ΒΦΛ με τη διοίκηση της για την επαναπρόσληψή τους με την υπογραφή νέων συμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό κατά ομάδες θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο υπογράφοντας το προβλεπόμενο ιδιωτικό συμφωνητικό. Σε αυτό θα περιγράφονται αναλυτικά τα χρήματα που κάθε απολυμένος θα εισπράξει. Τα χρήματα θα καταβληθούν σε δόσεις, οι οποίες έχουν επίσης συμφωνηθεί αλλά έχουν σχέση και με την οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος κ. Μάκης Θεοχάρης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων, αφήνοντας αιχμές για κάποιους που έβαλαν τρικλοποδιές σε αυτόν….

Συγκεκριμένα σημείωσε πως «ήταν ένας αγώνας που έφερε τη δικαίωση. Είναι ένα ευχάριστο νέο μέρες Χριστουγέννων. Πραγματικά αυτός ο αγώνας ήταν 18 μήνες δύσκολος να μπορέσεις να πείσεις για το αυτονόητο. Για την αδικία που είχαν υποστεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ευτυχώς μέσα από τον αγώνα, πείστηκαν πάρα πολλοί, ήρθαν δίπλα μας και συγχαρητήρια και σε αρκετά κυβερνητικά στελέχη που βρέθηκαν δίπλα στους εργαζομένους. Υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος αλλά όταν δικαιώνεται ο αγώνας αισθάνεσαι ευτυχισμένος πράγματι. Κι εμείς ως Ομοσπονδία που από τις πρώτες μέρες βρεθήκαμε δίπλα στους εργαζομένους είδαμε την αδικία σε όλο της το μεγαλείο, ευτυχώς σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την επόμενη μέρα, μπορούμε να μιλάμε και να λέμε ότι οι αγώνες δεν είναι χαμένοι αν γίνονται με προγραμματισμό και με θέληση να καταφέρεις αυτή τη νίκη που ήρθε».

ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Αναφερθείς στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για τις μηνύσεις που είχαν υποβληθεί εις βάρος των απολυμένων σημειώνοντας πως «το περιεχόμενο αυτών των μηνύσεων δεν μπορούσαμε να το καταλάβουμε. Κατηγορούνταν διαρκώς οι άνθρωποι ότι έβαλαν φωτιά σε ένα βουνό, αυτό είναι αδύνατον να γίνει. Δυστυχώς σε αυτήν τη χώρα μερικές φορές μεγαλοποιούνται τα πράγματα και αντί να φροντίζουμε να βρούμε τη λύση προσπαθούμε να βρεθούμε στο αδιέξοδο. Ευτυχώς είναι ένα Σωματείο με σοβαρότητα, ένα Σωματείο που πάλεψε καθημερινά και ειδικά ο Νίκος Βογιατζίδης ζούσε ένα κυρίαρχο αγώνα, τον είχε πάρει στις πλάτες του μαζί με τους συναδέλφους του και ευτυχώς τον έφθασε στο τέλος. Όλοι μαζί και τα ελάχιστα ΜΜΕ που βρέθηκαν δίπλα στους εργαζομένους καταφέραμε όλοι μαζί αυτό να το φέρουμε στην επιφάνεια και στο τέλος ο εργοδότης να καθίσει να συζητήσει και να δεχτεί ότι αυτή η βαριά βιομηχανία θα πρέπει να λειτουργεί σοβαρά για την ασφάλεια των πολιτών της γύρω περιοχής. Όλα πήγαν καλά, είναι ευτυχείς μέρες αυτές για μας και θεωρούμε ότι πλέον και κάποιοι άλλοι θα σεβαστούν αυτό που έγινε στην Καβάλα και κανείς δεν θα προσπαθήσει να μπει σε τέτοιες λογικές για να γλιτώνουμε κάποιοι χρήματα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι σκλάβοι στη γαλέρα. Είναι άνθρωποι με δικαιώματα και αυτά θα πρέπει να τα διευρύνουμε αντί να προσπαθούμε να τα συρρικνώνουμε σε τέτοιο σημείο».

ΑΝΑΠΟΔΑ

Πρόσθεσε με νόημα δεν πως «λυπάμαι όμως πραγματικά για κάποιους ανθρώπους που έχουνε και κάποιους τίτλους που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ανάποδα, ήταν άνθρωποι που κοιτάζανε προσωπικά τους συμφέροντα, να κάνουν τα δικά τους. Τους έχουμε καταγγείλει κατά καιρούς, υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα που είναι στο Νομό Καβάλας ήταν και άνθρωποι τοπικοί άρχοντες εκεί που θεωρούμε ότι δεν κάνανε αυτά που έπρεπε να κάνουν. Ειλικρινά για τον κ. Παναγιωτόπουλο το βουλευτή της ΝΔ αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα. Ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, έπρεπε να βρεθεί δίπλα στους εργαζόμενους. Κι όχι μόνο δίπλα δεν βρέθηκε αλλά πήγε απέναντι. Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.