Ξεκίνησε σταδιακά η εφαρμογή της Λίστας Χειρουργείου στο Νοσοκομείο Καβάλας

Ξεκίνησε σταδιακά η εφαρμογή της Λίστας Χειρουργείου στο Νοσοκομείο Καβάλας, μια διαδικασία που πρώτο εφαρμόζει σε ολόκληρη την Ελλάδα το Νοσοκομείο Καβάλας. Από 1ης Μαΐου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στο 100%, όπως διαβεβαιώνει ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου κ. Θανόγλου Μάνος.

Συγκεκριμένα ο κ. Θανόγλου σημείωσε πως «ουσιαστικά πρόκειται για μια εφαρμογή αυτών των οποίων έχουν οριστεί με σχετική υπουργική απόφαση και μεταγενέστερη εγκύκλιο. Οι στόχοι που θέλουμε να πετύχουμε με τη Λίστα Χειρουργείου είναι αφενός μεγαλύτερη διαφάνεια, αφετέρου να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι πλέον θα μπορούν και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του Νοσοκομείου να πληροφορούνται για το πότε θα γίνει το χειρουργείο τους. Ιδανικά θέλουμε να πετύχουμε και μείωση του χρόνου αναμονής των χειρουργείων, που για κάποιες κλινικές είναι αρκετά μεγάλος αυτή τη στιγμή».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Όπως διευκρίνισε ο κ. Θανόγλου «αυτό που ξεκίνησε άμεσα είναι ότι αναρτήθηκαν κάποια στοιχεία για τα επείγοντα χειρουργεία που διενεργήθηκαν το Μάρτιο, κι επίσης κάποια στοιχεία για τις επεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες και βδομάδες στο Νοσοκομείο, αλλά έχουν προγραμματιστεί με τον παλιό τρόπο, κι αυτό γιατί όπως προέβλεπε η υπουργική εγκύκλιος και είναι προφανές, θα έπρεπε κι αυτές οι επεμβάσεις να ενταχθούν στις Λίστες Χειρουργείου. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε και κάποιους πιλοτικούς ελέγχους της διαδικασίας στην οποία έχουμε καταλήξει μετά από διαβούλευση στο Νοσοκομείο, την έχουμε τρέξει και σε περιβάλλον προσομείωσης αυτή τη διαδικασία, η Υποδιεύθυνση Πληροφορικής, φαίνεται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά από την αρχή ως το τέλος της και δεν καταλήγει σε κάποιο αδιέξοδο, οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι από τις αρχές του επόμενου μήνα να τη λειτουργήσουμε στο σύνολό της πλέον. Περίπου κάθε μήνα στο Νοσοκομείο Καβάλας διενεργούνται περί τις 500 εγχειρήσεις. Τώρα οι αναμονές και το πόσα χειρουργεία διενεργούνται ανά κλινική ποικίλει ανάλογα με την κλινική. Κάναμε εκτεταμένη διαβούλευση και μάλιστα θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια όλο το προσωπικό το οποίο ενεπλάκη σε αυτή τη διαδικασία. Έκαναν πολύ χρήσιμα σχόλια και παρατηρήσεις και οι γιατροί και οι νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό. Πολύ μεγάλη βοήθεια μας έχει δώσει και η Υποδιεύθυνση Πληροφορικής με όλα αυτά που έχει κάνει, γιατί προσπαθούμε ιδανικά να φτάσουμε να την κάνουμε μηχανογραφημένα όλη αυτή τη διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε θεωρώ ότι υπάρχει καταρχάς η συναίνεση όλων των εμπλεκομένων στο Νοσοκομείο και μένει να φανεί και στην πράξη ότι όλοι μπορούμε να συνεργαστούμε για να τη φέρουμε εις πέρας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση