ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Ξεκίνησε μετά από 2,5 χρόνια, λόγω πανδημίας, η λειτουργία του Πυθαγόρα

Επαναλειτούργησε τη Δευτέρα το κτήριο του Πυθαγόρα μετά από σχεδόν 3 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη επαναλειτουργούν πλέον με 16 συλλόγους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «επαναλειτουργεί ο Πυθαγόρας μετά από σχεδόν 3 χρόνια. Τα αφήνουμε όμως όλα αυτά πίσω και οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο κτήριο, ξεκίνησαν και πάλι τη Δευτέρα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά από τις δύο προηγούμενες, προς το καλύτερο πάντοτε. Μια χρονιά γεμάτη δράσεις και πολιτισμό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα δραστήρια Διοικητικά Συμβούλια αυτών των συλλόγων που τα δύο και πλέον χρόνια της πανδημίας κράτησαν ζωντανούς τους συλλόγους τους. Ήταν μια πολύ κακή εμπειρία την οποία αφήνουμε πίσω και κοιτάζουμε πλέον μπροστά. Υπάρχει όρεξη για δουλειά σε όλους τους συλλόγους, υπάρχει όρεξη στο παράξουμε επιτέλους πολιτισμό και αυτό είναι κάτι το πολύ ενθαρρυντικό.

Μέσα στο καλοκαίρι έγιναν πολλές εκδηλώσεις που έφεραν τους συλλόγους κοντά στο κοινό τους και ταυτόχρονα τους έδωσαν μια μεγάλη οικονομική ανάσα, καθώς όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχε εκδηλώσεις προκάλεσαν οικονομικό πρόβλημα.

Προς το παρόν από τους 19 συλλόγους οι 16 συνεχίζουν και 3 ανέστειλαν τις δράσεις τους. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος αυτή, πανελλαδικά υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους. Όπως είπα και στον Αγιασμό του Σαββάτου, από ‘δω και στο εξής όλοι μαζί για να  μπορέσουμε να φέρουμε ξανά τον πολιτισμό εκεί που του αρμόζει».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Ανακοίνωσε επίσης ότι «το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μας δίνει 790 χιλιάδες ευρώ για να μπορέσει να αναβαθμιστεί η Δημοτική Πινακοθήκη. Έπρεπε να γίνουν κάποια έργα εκεί ώστε να λειτουργήσει κι αυτή σύντομα. Με αυτά τα χρήματα θα γίνει η θερμική απεντόμωση, θα γίνει ένας ειδικός χώρος απεντόμωσης αντικειμένων που θα έρχονται εκ των υστέρων στην Πινακοθήκη κι όλα αυτά θα είναι τα τελευταία βήματα έτσι ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης. Ως Δήμος Καβάλας  δεν μπορούσαμε να το κάνουμε από μόνοι μας και σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και θα ξεκινήσουν τα έργα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *