Ξεκίνησε η λειτουργία του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, την Πέμπτη στην Καβάλα η Σταυρούλα Τσολακίδου

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας ενώ την  Πέμπτη θα επιστρέψει στην Καβάλα η Σταυρούλα Τσολακίδου. Ο πρόεδρος του  ομίλου κ. Βασίλης Θεοδωρίδης σημείωσε ότι επιστρέφουν  στην  κανονικότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

 Όπως ανέφερε αρχικά «Επαναλειτουργεί ο όμιλος με τις οδηγίες πάντοτε που αφορούν τα σχολεία. Άλλωστε η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών μας είναι μικρά παιδιά δημοτικού, και περίπου ένα ποσοστό 75-80% είναι παιδιά δημοτικού οπότε τηρούμε τις οδηγίες όπως το ίδιο κάνουμε και για τους υπόλοιπους μαθητές μας αυτούς των άλλων βαθμίδων.

 Άρα τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, τηρούμε αποστάσεις, χρησιμοποιούμε αντισηπτικά και με απόλυτη σχολαστικότητα θα υποδεχθούμε και πάλι τα παιδιά μας για ένα μήνα ακόμη τουλάχιστον που θα είναι ανοικτά τα σχολεία, οπότε θα είμαστε και εμείς ανοικτά..

 Ιούλιο και Αύγουστο έτσι και αλλιώς και εμείς διακόπτουμε την λειτουργία μας μια και τα παιδιά πηγαίνουν διακοπές ενώ φέτος είναι έτσι και αλλιώς ιδιαίτερο το καλοκαίρι.

 Θα δούμε βέβαια και εμείς πως θα συνεχίσουμε μια και αγώνες δεν επιτρέπονται ακόμη να κάνουμε ενώ προσπαθούμε σε συνεννόηση με την σκακιστική ομοσπονδία και τη γενική γραμματεία αθλητισμού να εγκρίνουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως άλλωστε γίνεται και με όλα τα άλλα αθλήματα.

 Έτσι θα μπορούμε να κάνουμε και αγώνες που έχουν βέβαια μια ιδιομορφία. Και το λέω αυτό γιατί στο σκάκι οι αθλητές έρχονται αρκετά κοντά και πρέπει αυτό να δούμε πως θα το λύσουμε. Άρα ξεκινάμε κανονικά τα μαθήματα με τους τρεις εκπαιδευτές δασκάλους που έχουμε, για τα τρία τμήματα, των αρχαρίων, των μεσαίων και των προχωρημένων».

 ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ

Ο ίδιος βέβαια τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα, από τις 11 Μαρτίου δηλαδή που είχε κλείσει ο όμιλος δεν σταμάτησαν, τουλάχιστον τα μισά και πλέον  παιδιά να κάνουν το μάθημα τους. «Συνέχισαν διαδικτυακά μια και το σκάκι προσφέρεται να γίνει με τον τρόπο αυτό. Οι δάσκαλοι μας μέσω ίντερνετ όλα τα γκρουπ που μπορούσαν, εκτός από τους αρχάριους βέβαια, έκαναν κανονικά τα μαθήματα τους.

 Αυτά όσον αφορά την εκπαίδευση και θα δούμε πως θα πάμε από εδώ και στο εξής. Θα δούμε πως θα πάμε και με το όπεν, το ανοικτό τουρνουά που έχουμε προγραμματίσει για τις 27 Ιουλίου με αρχές Αυγούστου,  δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουμε να το κάνουμε τελικά. Είμαστε σε αναμονή και θα δούμε αν τελικά γίνουν αγώνες και με ποιες συνθήκες. Δύσκολα φέτος θα έρθουν ξένοι όπως ερχόταν τα προηγούμενα χρόνια, οπότε είναι ερωτηματικό τι θα κάνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ

Τέλος ανέφερε ότι « Όσο για την Σταυρούλα Τσολακίδου, όπως όλοι ξέρουμε, από τα τέλη Αυγούστου του 2019 έχει μετακομίσει στην Αμερική, έχει γίνει εκεί δεκτή με πολύ καλές συνθήκες και μια μεγάλη υποτροφία. Όλο αυτό το διάστημα επικοινωνούσαμε με mail, βάιμπερ και σαφώς μας έχει λείψει πάρα πολύ. Έδιδε κάποιους αγώνες διαδικτυακά αλλά από τον Ιανουάριο που έγιναν οι τελευταίοι αγώνες μας έλειψε. Στις 15 Μαΐου λοιπόν τελείωσε το πρώτο έτος στο τμήμα ψυχολογίας που φοιτά, έκανε βέβαια διάφορες προσπάθειες και νωρίτερα για να έρθει, αλλά δεν γίνονται πτήσεις, δυσκολεύθηκε, τρεις φορές ακυρώθηκαν  τα εισιτήρια που έκλεισε και πετάει σήμερα από Σέντ  Λούις για Ν. Υόρκη από εκεί για Φρανκφούρτη και από εκεί την Τετάρτη το απόγευμα φτάνει στην Αθήνα. Θα δούμε εκεί τι θα γίνει ίσως να πάνε σε ξενοδοχείο για να γίνει τεστ και αν είναι αρνητική θα έρθει στην Καβάλα το βράδυ της Πέμπτης. Θα μείνει κοντά μας 2.5 μήνες περίπου και μετά τον 15αυγουστο θα επιστρέψει στην Αμερική. Όσο θα είναι εδώ ελπίζουμε να κάνει αγώνες και εδώ και να την δούμε από κοντά και η ίδια να γνωρίσει τα παιδιά που ήρθαν στο σύλλογο τα οποία άλλωστε την έχουν ως ίνδαλμα».

 ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ

Ο ίδιος τέλος εξέφρασε τη μεγάλη του ανυπομονησία ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους αυτή η μεγάλη υπόσχεση του Δημάρχου Καβάλας και να μεταφερθούν  από τον Σεπτέμβριο επιτέλους στην έδρα τους, στη Μεγάλη Λέσχη. «Ο κάτω όροφος έχει εκκρεμότητες που πρέπει να γίνουν από τον εργολάβο, ελπίζουμε να τελειώσουν τώρα και από Σεπτέμβριο να πάμε στον χώρο που μας αξίζει μια και το σκάκι έχει προσφέρει τόσα στην πόλη μας» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.