Ξεκίνησε η διαδικασία διάλυσης της Κοινοπραξίας Δήμου Καβάλας – ΔΕΠΟΣ με την τελευταία να διεκδικεί 300.000 ευρώ

Ξεκίνησε η διαδικασία διάλυσης της Κοινοπραξίας Δήμου Καβάλας – ΔΕΠΟΣ με την τελευταία να διεκδικεί 300.000 ευρώ. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα δήλωσε πως θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου και δεδομένων στην όλη υπόθεση καθώς διαχειρίζεται χρήματα του Δημοσίου.

Στις δηλώσεις της αναλυτικά η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «λύεται η Κοινοπραξία και παλεύουμε εδώ και περίπου δυο χρόνια να το κάνουμε αυτό. Αλλά όταν λύνεται η Κοινοπραξία βγάζεις και τα τι σου χρωστώ τι μου χρωστάς και πρέπει να τακτοποιήσεις και τα οικονομικά θέματα. Ενώ στο κοινοπρακτικό γράφει ότι μοιραζόμαστε τα κέρδη αλλά μοιραζόμαστε και τις ζημίες, βγαίνει ένα ποσό που πρέπει να πληρώσει ο Δήμος Καβάλας αλλά κουβέντα για τα κέρδη που υπήρχαν στην Κοινοπραξία από πωλήσεις μέσα στην Καβάλα. Εμείς δεν είμαστε ιδιώτες, αν ήμασταν ιδιώτες μπορεί και να λέγαμε δεν βαριέσαι έλα να το κλείσω τώρα και μην τα σκαλίζεις πολύ. Εμείς είμαστε δήμος, διαχειριζόμαστε κρατικά και δημοτικά λεφτά και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και πολύ εντάξει σε όλες τις οικονομικές μετρήσεις. Με αποτέλεσμα λοιπόν να πρέπει να το δούμε το θέμα πιο σοβαρά».

300.000 ΕΥΡΩ

Αναφορικά με το ποσό των 300.000 ευρώ που ζητάει η ΔΕΠΟΣ, η κ. Τσανάκα σχολίασε πως «εντάξει, δεν είναι πάρα πολλά μπροστά στα εκατομμύρια που παίχτηκαν, αλλά ξαναλέω θα μπορούσαμε και αυτό ακόμα να το παζαρέψουμε και να πούμε να το κλείσουμε να τελειώνει. Αλλά εγώ διαχειρίζομαι χρήματα ελληνικού δημοσίου και δημοτών και πρέπει να είμαι πάρα μα πάρα πολύ προσεκτική. Για το χρέος της ΔΕΠΟΣ προς το Δήμο Καβάλας δεν γίνεται λόγος, ούτε κουβέντα για αυτό. Τα κέρδη τα ξεχάσανε, μόνο τις ζημίες θυμόμαστε. Εν πάση περιπτώσει όπως και να ‘χει το θέμα περάσανε τόσα χρόνια, σημαίνει περάσανε διάφορες εποχές, σημαίνει γίνονταν πολλά και διάφορα, όχι εδώ αλλά κεντρικά και ως εκ τούτου δεν μπορώ να αδικήσω το Δήμο Καβάλας. Μπορεί να είναι για κακό αλλά μπορεί να είναι και για καλό. Όπως και να έχει το θέμα πρέπει να το δούμε σοβαρά».

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Σχετικά με τις όποιες εξελίξεις αφορούν στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», η δήμαρχος Καβάλας επισήμανε ότι «το καινούριο που προέκυψε είναι ότι με πήρε τη Δευτέρα τηλέφωνο ο κ. Παπαφιλίππου και μου είπε ότι μπορούν και οι ίδιοι της Αγίας Μαρίνας, το ίδιο το ίδρυμα να κάνει ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ για να μπορέσει να κρατήσει την ύπαρξή του και το σκοπό για τον οποίο υπάρχει. Θα δούμε».

Καταληκτικά η κ. Τσανάκα ανέφερε πως «ψάχνουμε να βρούμε κρεβάτια στα ξενοδοχεία μας που δεν υπάρχουν για να φέρουμε τους Βαλκανικούς αγώνες στην πόλη στις 2 και 3 Ιουνίου. Αλλά υπάρχουν ιατρικά συνέδρια και τα ξενοδοχεία είναι φουλ και αν δεν βρούμε κρεβάτια δεν θα μπορέσουμε να φέρουμε τους αγώνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση