ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ξεκίνησε η διαδικασία για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας

Ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων των κατοίκων της Παναγίας για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε πως θα ξεκινήσουν μία διαβούλευση με τους κατοίκους ώστε να εξετάσουν πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «εδώ και μία εβδομάδα έχει ξεκινήσει η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους κατοίκους της Παναγίας έτσι ώστε να δηλώσουν τα αυτοκίνητα που ενδιαφέρονται να τα σταθμεύουν στην χερσόνησο της Παναγίας. Αυτό είναι το ξεκίνημα. Γνωρίζουμε περίπου πόσες θέσεις στάθμευσης υπάρχουν αυτήν τη στιγμή και προσπαθούμε να δούμε πόσοι ενδιαφέρονται και για πόσα αυτοκίνητα ενδιαφέρονται. Από ‘κει και πέρα, θα ξεκινήσει μία συζήτηση, διαβούλευση, με τους κατοίκους της Παναγίας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να δούμε με ποιον τρόπο θα καταλήξουμε να κάνουμε την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία. Βοηθός στην όλη προσπάθεια είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο» και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αυτό είναι το ξεκίνημα. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μετά τη διαβούλευση θα γίνει μια διαπαραταξιακή για να μπορέσουμε να φέρουμε όσο πιο καλά προετοιμασμένο το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, το γνωρίζω ως κάτοικος της Παναγίας. Γνωρίζω όμως ότι και οι κάτοικοι το επιθυμούν. Και πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε με όλες τις αντιξοότητες και προβλήματα γιατί αν δεν το κάνουμε δεν θα φτάσουμε ποτέ στο τέλος».

ΣΧΟΛΕΙΑ

Για τα σχολεία που ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου είπε ότι «προετοιμαζόμαστε για εκείνη τη μέρα. Το διάστημα που προηγήθηκε έγιναν επισκευές σε πάρα πολλά σχολεία της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία. Υπήρχε πρόβλημα με τις στέγες και τα νερά που έμπαιναν από ‘κει. Θα ακολουθήσουν κάποια στιγμή ελαιοχρωματισμοί, μετά το άνοιγμα των σχολείων. Όλη η προσπάθειά μας έχει πέσει στο άνοιγμα του 21ου Δημοτικού, να μπορέσει να στηθεί σωστά, να εξοπλιστεί σωστά και από Δευτέρα να ξεκινήσει ομαλά τη λειτουργία του. Από κοντά, παρακολουθούμε και το θέμα του 12ου Δημοτικού που πιστεύω ότι έτσι όπως προχωρούν γρήγορα οι εργασίες σε λιγότερο από ένα χρόνο θα τις έχουμε ολοκληρώσει και την επόμενη σχολική χρονιά θα λειτουργήσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *